Meclis üyesi dava açtı, bilirkişi AVM inşaatını inceledi

Muğla 1. İdare Mahkemesi heyeti ve bilirkişilerden oluşan ekip Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan ve tamamlanma aşamasına gelen alışveriş ve yaşam merkezi (AVM) inşaatında keşif yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis üyesi dava açtı, bilirkişi AVM inşaatını inceledi

Muğla 1. İdare Mahkemesi heyeti ve bilirkişilerden oluşan ekip Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan ve tamamlanma aşamasına gelen alışveriş ve yaşam merkezi (AVM) inşaatında keşif yaptı.

Fethiye Belediyesi'nin meclis üyesi Selahattin Kayaman, Taşyaka Mahallesi'nde Otogar yanında yapımı devam eden AVM için Muğla İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Kamuya ait arazinin ticari alana dönüştürüldüğü gerekçesiyle yapılan başvurunun ardından Muğla 1. İdare Mahkemesi bilirkişi heyeti AVM’de keşif yaptı. Keşfe, Muğla 1. İdare Mahkemesi’nden İsmail Solmazgül, Ali Murat Efendioğulları, Fethullah Babayiğit, bilirkişi olarak da İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Çete, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Yakup Egercioğlu ile Serbülent Güney katıldı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan heyet, davacı Selahattin Kayaman ve davalı Fethiye Belediye Başkanlığı adına Av. Belgin Gavcar'a sorular sordu. Yapılan AVM inşaatından ve arazinin değişik yerlerinden bilirkişiler tarafından fotoğraflar çekildi. Heyetin 1 ay içinde raporu hazırlayarak karara bağlayacağı öğrenildi.

"KAMUNUN KULLANACAĞI BİR YER YAPILMALI"

Davacı Selahattin Kayaman, AVM’nin yerinin yanlış olduğunu, daha önce kamu yararına tahsis edilen arazinin şimdi kamu yarı dışında kullanıldığını söyledi. Belediyesi Meclis Üyesi Kayaman, yapılan alış veriş merkezinin yer seçiminin doğru olmadığını savundu. Kayaman, "Alışveriş merkezinin şehir dışında olmasının daha hayırlı olacağını savunuyorum. Buranın ise halkın faydalanabileceği bir belediye sarayı, kültür merkezi veya kapalı yüzme havuzunun yapılabileceğini defalarca dile getirdim. Burada yapılan alışveriş merkezine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi kurumlarda karşı çıkmışlardır. Esnafın menfaatine olmayacak bir AVM olduğu defalarca dile getirilmiştir. Belediye meclisinde de karşı çıkmamıza rağmen başkan ve grubu oy birliği olmadan meclis kararı alınmıştır. Bu AVM inşaatının bulunduğu bölge kamu alanı iken özel alana geçmiştir. Bu AVM inşaatının burada yapılması baştan sona yanlıştır. Kaldı ki küçük esnafın bitmesine neden olacaktır." dedi.


CİHAN

Yorumlar