“Meclis üyeleri parti kimliğini geride bırakmalı”

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Sivas İl Genel Meclisi, son kez toplandı.

Google Haberlere Abone ol
“Meclis üyeleri parti kimliğini geride bırakmalı”

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Sivas İl Genel Meclisi, son kez toplandı. Sivas’a yeni atanan Vali Alim Barut, ilk kez bir araya geldiği İl Genel Meclisi üyeleri ile yeni dönemde çok sık bir araya geleceğini söyledi. Vali Barut Meclis üyelerinin parti kimliklerini geride bırakarak halka hizmet noktasında birleşmeleri gerektiğinin altını çizdi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Sedat Özata Başkanlığı’nda toplanan İl Genel Meclisi 5 yıldır sürdürdüğü çalışmalar sonrası son toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Vali Alim Barut, vefat eden Vali Zübeyir Kemelek’i rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Yeni dönemde Meclis toplantılarına çok sık katılacağını kaydeden Vali Barut, şöyle devam etti: "Hepimizin hedefi hizmet etmek. Hizmet etmek için birlik ve beraberlik içinde olmamız, birbirimizi tanımamız gerekiyor. Bunun ortamını oluşturmak için uğraştım. Burada aynı şekilde arkadaşlar bir gayret içinde olmuşlar. İl Genel Meclisinde görev yapmak, sıradan bir durum değildir. Çünkü burada görev yapabilmek için fedakârlık gerekir. Meclisteki arkadaşlarımızda bu şekilde Sivas’a hizmet etmiş. Bundan dolayı teşekkür ediyorum."

“MECLİS ÜYELERİ PARTİ KİMLİĞİNİ GERİDE BIRAKMALI”
Meclis üyelerinin parti kimliğini geride bırakması gerektiğine işaret eden Barut, “Mahalli seçimlerle bir yere gelinen makamlarda, partilerden aday olunur, seçimlerle buraya gelinir, ama parti kimliği mümkün mertebe geride bırakılır. Hedef burada halka hizmettir. Tüm partiler bu hedef için burada oldukları için bir anlamda parti kimliği geride kalır. Meclisimizde aynı düşünceyle bugüne kadar hizmet etmişler.” şeklinde konuştu.

Vali Alim Barut konuşmasının ardından İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata ve Meclis üyelerine yaptıkları karkılardan dolayı plaket takdim etti.
CİHAN

Yorumlar