'Meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı'

Arınç, seçim bölgesi olan Bursa’da, yeniden aday gösterilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile tanıtım toplantısına katıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı'

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün Meclis’te meydana gelen tartışmaları değerlendirirken, "Burada hiç görmek istediğimiz şey, bazı kendini bilmezlerin sarf ettikleri sözler sebebiyle, hakaretleşmeler sebebiyle Meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı. Ama bunlar ilk defa olmuyor. Maalesef hepimizi utandıran bu hakaretleşmeler, kavgalar, küfürleşmeler, toplasanız sayısı 10’u geçmeyecek insan tarafından çıkartılıyor" dedi. 

Arınç, seçim bölgesi olan Bursa’da, yeniden aday gösterilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile tanıtım toplantısına katıldı. Altepe’yi kutlayan Arınç, Başbakan Yardımcısı olarak yanında olacağını söyledi. 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Arınç, dün TBMM’de yapılan bütçe görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Dün Sayıştay ve kendisine bağlı kurumların bütçelerinin görüşüldüğünü hatırlatan Arınç, zaman zaman tartışmalar olduğu için konuşma ihtiyacı hissettiğini söyledi. Arınç, şöyle devam etti: 

"Tabi burada hiç görmek istediğimiz şey, bazı kendini bilmezlerin sarf ettikleri sözler sebebiyle, hakaretleşmeler sebebiyle Meclis tutanaklarının bile yüzü kızardı. Ama bunlar ilk defa olmuyor. Maalesef hepimizi utandıran bu hakaretleşmeler, bu kavgalar, bu küfürleşmeler, toplasanız sayısı 10’u geçmeyecek insan tarafından çıkartılıyor. Ve bu yüzden Meclis Televizyonu’ndan da maalesef yayınlandığı için herkesin dikkatini çekebiliyor. Böylece sinirlerin gerildiği bir kavga ortamının sürekli yaşanabilecek olması inanın hepimizi üzüyor. Bunlar hepimizin görmek istemediği manzaralar."

İNEGÖL’DE ÇAY MOLASI

Arınç, karayoluyla Bursa’ya gelirken İnegöl’de mola verdi. Burada İnegöl Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa İl Başkanvekili Cemalettin Torun, Belediye Başkan aday adayları Alinur Aktaş ve Murat Gültekin tarafından karşılandı. İnegöl’de yarım saatlik bir mola veren Arınç, kendini karşılayan heyetle basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

Yorumlar