Meclis'teki gerilimlere 'bayramlaşma' arası

Siyasi partilerde gelenekselleşen bayram ziyaretlerinde terör karşısında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı, Giresun'daki helikopter kazasında şehit olanlar anılarak yaralılara acil şifa dileklerinde bulunuldu

Google Haberlere Abone ol
Meclis'teki gerilimlere 'bayramlaşma' arası
Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde, AK Parti'yi ilk olarak, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Parti Meclis Üyesi Ahmet Caner Yenidünya'dan oluşan CHP heyeti, ziyaret etti.

AK Parti'de ise CHP heyetini Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Taciser İçyer ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkerim Buğra Şimşek, karşıladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, karşılıklı sevgiyi, dostluğu hem paylaşmak hem de güçlendirmenin Ramazanın ve bayramın ayrı bir özelliği olduğunu, zaman zaman terör eylemleriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Güneydoğu'da, terör örgütünün ayrıştırmaya çalıştığı, insanımıza bedel ödettiği süreçlere yine siyasiler olarak bir taraftan çözüm üretmeye çalışırken, mağdur olan insanlarımızın da yanında olabilmek, onların acılarını paylaşabilmek, duygularını paylaşabilmek ve biz burada huzurlu, mutlu bayram yaparken onların da yapmasın vesile olacak projeler geliştirebilmek de yine hepimize, hep birlikte düşen görevdir." ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, şehit yakınları ve gazilerin de bayramlarda unutulmaması, mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini bildirdi.

Dün Giresun'da düşen askeri helikopterde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır dileyen Müezzinoğlu, yaralılara da şifa temennisinde bulundu.

"Bayramımızı yasa dönüştürenleri burada hepimiz yine kınıyoruz"
CHP heyeti adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran da Ramazan Bayramı'nın "şeker tadında" olmasını dilediklerini ancak bu bayramda yas içinde bulunduklarını belirtti.

Cankurtaran, "Bayramımızı yasa dönüştürenleri burada hepimiz yine kınıyoruz, tüm Türkiye olarak, tüm siyasi partiler olarak." dedi.

Bayramın küslüklerin giderilmesi, kardeşlik, birlik ve dirliğin tekrar konuşulması gereken günler olduğunu vurgulayan Cankurtaran, "İnşallah en kötü Ramazanımız bu olsun, en kötü bayramımız bu olsun, bir daha böyle gölgeler düşmesin bayramımıza." diye konuştu.

AK PARTİ CHP'Yİ ZİYARET ETTİ

AK Parti heyeti Ramazan Bayramı nedeniyle CHP'yi ziyaret etti. CHP Genel Merkezi'ne gelen AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Kadın Kolları MKYK Üyesi Sevgi Çevik Aslan ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Esme Özbağ'ı, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile Ankara milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Necati Yılmaz, karşıladı.

Gündoğdu, CHP'ye getirdikleri çiçek ve çikolatayı verdikten sonra, "AK Parti ailesi olarak, Genel Başkanımız başta olmak üzere, bütün ailemizin iyi dileklerini, selamlarını CHP ailesine getirdik." dedi.

Giresun'daki helikopter kazasında şehit olan askerler başta olmak üzere, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temennisinde bulunan Gündoğdu, şehit ve gazi aileleri ile tüm millete iyi bayramlar diledi.

Kamil Okyay Sındır da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sevgi, saygı ve iyi dileklerini ileterek, "Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkati çeken Sındır, sığınmacı sorununun çok önemli olduğunu belirterek, Suriye'de bir an önce barışın tesis olması temennisinde bulundu.

Dokunulmazlıklar konusunda, Anamuhalefet partisinden daha kararlı olmasını beklediklerine iyaret eden Gündoğdu, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in havalimanında alıkonmasına ilişkin, "Bu bir siyasi parti rekabeti falan değil. Bir para cezasından dolayı takibi bildirilmiş. Doğru bir şey değil hangi partili olursa olsun. Dokunulmazlıkların kalkmasıyla ilgili bir şey değil." diye konuştu.

Genel Sekreter Sındır, başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, AK Parti'ye iyi dileklerini ilettiklerini belirterek, "Diliyoruz, nereden, kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetleyelim. Aynı zamanda el birliğiyle de şu terör sorununu parlamento çatısı altında en kısa zamanda çözelim." ifadesini kullandı.

Ahmet Gündoğdu'nun "Türkiye'nin bir terör sorunu var. 'Teröre karşı iktidar, anamuhalefet kolkola inşallah' diyelim. 2011'den beri bütün siyasi partilerimizin 'darbe anayasasından kurtulalım' diye bir anayasa vaadi var. Yeni anayasayı da 79 milyonu kucaklayacak şekilde hep beraber hayata geçirelim. İçinde inşallah başkanlık sistemi de olsun." sözlerine Sındır, "Yeni darbelere izin vermeden." karşılığını verdi.

MHP AK PARTİ'Yİ ZİYARET ETTİ

Siyasi partiler arası bayramlaşma kapsamında, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal ile Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve MYK Üyesi Mehmet Sami Uzun da AK Parti'yi ziyaret etti.

AK Parti'de MHP heyetini Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Taciser İçyer ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkerim Buğra Şimşek, karşıladı.

Günal, ziyarette yaptığı konuşmada, "En kötü günümüz böyle olsun. Bayramlar, birlik ve beraberliğin daha çok hissedildiği günler. Bazı kötü şeylerden uzaklaştığımız bu iklimler bundan sonra da devam eder inşallah." ifadesini kullandı.

Mehmet Müezzinoğlu ise Türkiye'nin, İslam aleminin ve MHP seçmeninin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Hep birlikte ülkenin daha güzel olması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Dün yaşadığımız gibi olağanüstü durumlar da oluyor. Helikopter kazasında 7 kişiyi kaybettik. Yaralılarımıza şifa diliyoruz. Bayramlar, hem yöneticiler hem de toplum için hoşgörü ve sevgi paylaşmanın hakim olduğu süreçler. Toplum önündeki yöneticiler, bugünlerdeki hoşgörü ve sevgiyi ilerleyen günlere taşıyabilirlerse bunun artısını yaşarız." diye konuştu.

Yorumlar