Mecklenburg Vorpommern’de 83 aşırı sağcı olay gerçekleşti

Almanya2nın Mecklenburg Vorpommern eyaletinde aşırı sağcı mağdurlara yönelik çalışma yapan bir dernek geçtiğimiz yıl aşırı sağcı bağlantılı 83 olay tespit etti.

Google Haberlere Abone ol
Mecklenburg Vorpommern’de 83 aşırı sağcı olay gerçekleşti

Almanya2nın Mecklenburg Vorpommern eyaletinde aşırı sağcı mağdurlara yönelik çalışma yapan bir dernek geçtiğimiz yıl aşırı sağcı bağlantılı 83 olay tespit etti. Bu sayı bir önceki yıl 59 idi.

Saldırıların neredeyse yarısının ırkçı saikle düzenlendiği gözlenirken, saldırıların yabancılara karşı yapıldığı ortaya çıktı. Örneğin bu saldırılardan üçü geçtiğimiz yıl Haziran ayında eyaletin Güstrow kentinde bulunan mülteciler yurduna molotof kokteyl atılmasıydı. Dernek saldırılarda kimseye zarar verilmediğini, korkutmaya yönelik yapıldığını bildirdi.

Meydana gelen 30 olayda ise yaralanma meydana geldi. Schwerin'de iki Afgan vatandaşına yapılan saldırı sonrası biri ağır darbeler aldı. Siyasi parti bürolarına yönelik saldırılar ise özellikle federal seçim öncesi artış gösterdi. Saldırıların daha fazla olduğunu açıklayan dernek çoğu kişinin korktuğu için saldırıları bildirmediğine dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar