MEB'den velilere "Temel Lise" uyarısı

Özel Eğitim Genel Müdürü Yelkenci, temel lise ruhsatını almamış kurumlara kayıtlar konusunda velileri uyardı.

Google Haberlere Abone ol
MEB'den velilere "Temel Lise" uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı hususi Eğitim Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, dershanelerin hususi okula dönüşümü kapsamında henüz temel lise ruhsatını almamış kurumlara kayıtlar ile öğrencilere, lise son sınıfta "üniversite sınavına hazırlık" eğitimi verileceği yönündeki vaatler konusunda velileri uyardı. 

Dönüşüm programı çerçevesinde arzulayan dershanelerin, önce programa başvurmaları, sonra kabul edilmeleri, dönüşecekleri mektep türünü belirttikten sonra da işlemlerini yapmaları gerektiğini izah eden Yelkenci, dönüşüm sürecinin hassasiyetler içerdiğini lakin konu konusunda sektörden gelen izahatlar ve basında yer saha analizlerin bilgi karmaşasına sebep olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZ MAĞDUR OLUR!"

Yelkenci, bu konu için velilere uyarılarda bulunmak istediğini anlatım ederek, "Bunlardan birincisi, bir dönüşüm okuluna, daha aşırı gündemde bulunan esas liseye, velilerimizin kayıt yaptırabilmesi için dönüşüm sürecine girmiş bulunan dershanenin, temel lise ruhsatını almış olması gerekir. Değilse yarın öteki gün o ruhsatı almaya hak kazanmazsa velilerimiz ve çocuklarımız mağdur olacaktır" dedi.

"YASANIN İPTAL EDİLECEĞİNE DAİR BEKLENTİSİ OLANLAR DA..."

Dönüşmek arzulayan dershanelerin 1 Eylül 2015 itibarıyla programa dahil olacağını hatırlatan Yelkenci, dönüşmek istemeyenlerin ise kapatılacağını vurguladı.

Uzaktan eğitim verici dershanelerin de 1 Eylül 2015'de kapanacağını kaydeden Yelkenci, velilerin bu hususlara dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

DERSHANELERDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLER

Dershanelerde çalışan ve lüzumlu koşulları taşıyan öğretmenlerin MEB'de istihdam edileceğini hatırlatan Yelkenci, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün bu konu için çalışmalarını sürdürdüğünü, Martta bu konuya ait kılavuzun yayınlanacağını söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar