MEB’den film açıklaması: Ödenek gelince dereceye girenlere ödülleri verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ulusal Öğrenen Yetişkinler Kısa Film Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesine ilişkin üst düzey devlet protokolünün katılımını içeren herhangi bir tören planlanmadığını açıkladı....

Google Haberlere Abone ol
MEB’den film açıklaması: Ödenek gelince dereceye girenlere ödülleri verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ulusal Öğrenen Yetişkinler Kısa Film Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesine ilişkin üst düzey devlet protokolünün katılımını içeren herhangi bir tören planlanmadığını açıkladı. Ödüllerin verilmeyeceği ve yarışmanın iptaline dair herhangi bir açıklama/duyuru da yapılmadığını belirten bakanlık, "Ödüllerin bugüne kadar verilememesinin sebebi, ödüller için ayrılan ödeneğin şu ana kadar serbest bırakılmamasıdır. Ödeneğin ulaşmasıyla birlikte dereceye girenlere ödüllerinin verileceğinden de hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." açıklamasında bulundu.

    Milli Eğitim Bakanlığı, yazılı ve görsel medyada yer alan ‘Ulusal Öğrenen Yetişkinler Kısa Film Yarışması’ ile ilgili haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de Yetişkin Öğrenme Projesi kapsamında kısa film yarışması düzenlendiği belirtilen açıklamada, "Türkiye genelinde 113 filmin başvurusu alınmıştır. Bu filmler, iletişim uzmanları ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından ayrı ayrı izlenmiş, puanlanmış ve dereceye girenler belirlenmiştir." denildi.

    Jüri tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinde yapılan değerlendirme toplantısında; birincilik ödülüne 57 puanla ‘Çırak (3 dk. 59 sn.)’ isimli filmin layık görüldüğü vurgulanan açıklama da, “İkincilik ödülüne 56 puanla “Mahmud Bin Ahmed El-Hoyi (7 dk. 52 sn.)” ve üçüncülük ödülüne ise 40 puanla “Misafir (6 dk. 44 sn.)” filmleri layık görülmüştür. Dereceye girenlere ilişkin duyuru, 15 Mayıs 2014 tarihinde http://yetiskinproje.meb.gov.tr adresi üzerinden bir ay süreli yayımlanmıştır." ifadeleri yer aldı.

    Haberlerin aksine ne filmlerin değerlendirilmesi esnasında ne de sonuçlar ilan edildikten sonra hiçbir şekilde katılımcıların kişisel bilgilerinin dikkate alınmadığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Her şeyden önce yarışma sonuçları, değerlendirmelerin adil bir şekilde yapıldığının en önemli göstergesi iken; iftira dolu bu çirkin yayınları sürdürenlerin kamuoyu vicdanında hak ettikleri karşılığı bulacaklarına inanıyoruz. Diğer yandan yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesine ilişkin üst düzey devlet protokolünün katılımını içeren herhangi bir tören planlanmamış, bu konuda eser sahiplerine ve kamuoyuna hiç bir taahhütte bulunulmamıştır. Ödüllerin verilmeyeceği ve yarışmanın iptaline dair herhangi bir açıklama/duyuru da yapılmamıştır. Ödüllerin bugüne kadar verilememesinin sebebi, ödüller için ayrılan ödeneğin şu ana kadar serbest bırakılmamasıdır. Ödeneğin ulaşmasıyla birlikte dereceye girenlere ödüllerinin verileceğinden de hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." CİHAN

Yorumlar