MEB'den çocuklara vitamin deposu

Okullara sütün dağıtılmadığı salı ve perşembe günleri, 50 gramlık paketler halinde sultani üzüm dağıtılacağını söylendi.

Google Haberlere Abone ol
MEB'den çocuklara vitamin deposu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde eğitim muhabirlerinin katılımıyla düzenlediği matbuat toplantısında, umumi müdürlüğün çalışmalarına ait bilgi verdi.

Kocabıyık, gazetecilerin resmi ve hususi anaokulu, uygulama sınıfı, esas sınıfı ve ilkokul öğrencilerine düzeyi üzüm dağıtımına ait sorusu üzerine, konunun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirterek, "Bakanlar Kurulu kararının arkasından okullarda düzeyi üzüm dağıtımına derhal başlanacak" dedi.

Süt dağıtımında bulunduğu benzeri düzeyi üzüm dağıtımında da velilerden izin formu alacaklarını anlatım eden Kocabıyık, "Çünkü şeker hastası çocuklar olabilir. Sütte nasıl laktoz intoleransı derdi yaşandıysa, üzüm de de şeker sorunuyla karşılaşabiliriz. Bu sebeple üzüm dağıtırken 'veli izin formu' isteyeceğiz. Okullarda üç gün süt, iki gün üzüm dağıtılacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar