MEB müfettişleri, şimdi de ilkokul öğrencilerini sorgu odasına çekti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bazı özel okul ve dershanelerde başlattığı uygulama tepki çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
MEB müfettişleri, şimdi de ilkokul öğrencilerini sorgu odasına çekti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bazı özel okul ve dershanelerde başlattığı uygulama tepki çekiyor. Müfettişler gittikleri okullarda siyasi propaganda yapılıp yapılmadığını öğrenmek amacıyla, 'yazılı ifade tutanağı' adı altında sorular soruyor. Uygulamaya ilkokul öğrencileri de muhatap oldu.

Gaziantep’te Özel Güney Eğitim Kurumları’na bağlı olarak eğitim faaliyetlerini sürdüren Mutafoğlu İlkokulu’nda 4’ncü sınıfta okuyan 20 öğrenciye, henüz anlamlarını bile bilmedikleri ‘propaganda’nın yer aldığı sorular yöneltildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı müfettişlerinin okullarda siyasi propaganda yapılıp yapılmadığını öğrenmek amacıyla düzenledikleri anketlere Gaziantep Mutafoğlu İlkokulu da eklendi. 4’ncü sınıfta okuyan 20 öğrenciyi toplayan müfettişler, velilere de sordukları siyasi propaganda yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgileri, bu öğrencilerden de istedi. Rehber öğretmenleri eşliğinde karşılaştıkları soruların en anlama geldiği konusunda bilgilendirilen öğrenciler, büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Veliler de yapılan bu antidemokratik uygulamaya tepki göstererek, izinleri dışında çocuklarına bu tür sorular sorulmasını kınadı. Özel Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Murat Tunç, uygulamanın ahlaki olmadığını belirterek, ailelerin rızası dışında bu tür anketlerin yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar