MEB'de tarihin en büyük tasfiyesi: 36 bin kişi

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık, FETÖ ile ilgisi bulunan 15 bin 200 personeli açığa aldı. Açığa alınan personeller hakkında soruşturma başlatıldığını duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
MEB'de tarihin en büyük tasfiyesi: 36 bin kişi
Darbe girişiminden sonra devletin birçok kademesinde başlatılan soruşturma Milli Eğitim Bakanlığı'nda da başladı. MEB FETÖ ile ilgisi olan 15 bin 200 personel hakkında soruşturma açtı.Bakanlık, merkez ve taşra teşkilatında başlatılan çalışma ile binlerce kişi açığa alındı.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklama şöyle:

"Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik olarak kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir. Bugün itibarıyla, Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır."

Milli Eğitim Bakanlığı, "Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personeli açığa alınmış, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır."

Ayrıca, özel kurumlarda görev yapan 21 bin öğretmenin lisansı da iptal edildi. Böylece darbe girişiminin ardından 36 bin 200 kamu personeli ve öğretmen açığa alınmış oldu.

Yorumlar

eyup özyurt Bütün özel. Okul öğretmen lerini lisansı iptal ediliyorlar