McAllister: Türkiye önümüzdeki 5 yıl AB’ye giremez

Almanya'da 25 Mayıs tarihinde yapılacak AP seçimlerinde Hıristiyan Demokratların birinci sıradan aday gösterdiği David McAllister, Türkiye’nin özellikle son dönemdeki gelişmelerden dolayı önümüzdeki 5 yıl Avrupa Birliği'ne alınamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
McAllister: Türkiye önümüzdeki 5 yıl AB’ye giremez

Almanya'da 25 Mayıs tarihinde yapılacak AP seçimlerinde Hıristiyan Demokratların birinci sıradan aday gösterdiği David McAllister, Türkiye’nin özellikle son dönemdeki gelişmelerden dolayı önümüzdeki 5 yıl Avrupa Birliği'ne alınamayacağını söyledi. Hamburg’da katıldığı seçim programında Türkiye’nin yasaklarla birlikte AB’den giderek uzaklaşıldığını ifade eden McAllister, Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi gerektiğine vurgu yaptı.

AB’nin her zaman için yeni katılımlar için kapılarını açık tutması gerektiğine vurgu yapan McAllister, "Bu Almanya’nın da isteği ancak ben önümüzdeki yıllarda başka bir ülkenin katılabileceği bir ihtimal görmüyorum." şeklinde konuştu. AB bünyesinde Avrupa'nın birleşmesini 'büyüleyici bir proje' olarak nitelendiren McAllister, "Ancak biz bürokratik batağa saplanmış bir Avrupa istemiyoruz. Yerellik ilkesine saygı duyulmalıdır. Tüm sorunlar AB düzeyinde çözümlenmemeli ve AB tüm konularda uygulayıcı olmamalı. Bazı konular yerelde farklı olabilir farklı algılanabilir. Elbette buna rağmen AB içindeki bazı karar alma süreçleri akıcı ve anlaşılır olabilir." şeklinde konuştu.

McAllister, şöyle devam etti: "Elimizden geldiğince daha fazla CDU ve CSU milletvekilini Strazburg’a göndereceğiz. Avrupa Birliği içerisinde serbest ticaret, enerji politikaları Euro’nun değerini koruması gibi konular öncelikli olarak ele alınmalı. Biz daha güvenli, daha güçlü, daha dinamik bir AB istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar