Mazlumoğlu ailesi, Başbakan'ın dillendirdiği iddiayı iftira olarak değerlendirdi

Star gazetesi yazarı Elif Çakır'ın köşesine taşıdığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum mitinginde dillendirdiği Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hocası Sadi Mazlumoğlu'nu 'Atatürk düşmanı' olarak ihbar ettiği ve tutuklattığı iddiası Mazlumoğlu ai.

Google Haberlere Abone ol
Mazlumoğlu ailesi, Başbakan'ın dillendirdiği iddiayı iftira olarak değerlendirdi

Star gazetesi yazarı Elif Çakır'ın köşesine taşıdığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzurum mitinginde dillendirdiği Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hocası Sadi Mazlumoğlu'nu 'Atatürk düşmanı' olarak ihbar ettiği ve tutuklattığı iddiası Mazlumoğlu ailesi tarafından yalanlandı. Merhum Sadi Mazlumoğlu Hocaefendi'nin 77 yaşındaki eşi Mükerrem Mazlumoğlu, söylenenleri iftira olarak değerlendirdi. Fethullah Gülen Hocaefendi ile aynı dönemde medrese de talebelik yapan Hatem Bilgili Hocaefendi ise, "Başbakan'ın iddia ettiği gibi bir olay duymadım, görmedim, hatırlamıyorum. Eğer iddia edildiği gibi bir olay vuku bulsaydı, bugün çok sayıda tanığı olurdu. Tamamen yalan ve hayal ürünü." şeklinde konuştu.

Fethullah Gülen'in, vefasızlık ve ihanet içerisinde olduğuna dair hayattayken eşinden tek bir söz işitmediğini belirten Mükerrem Mazlumoğlu, "Fethullah Gülen Hocaefeni'nin eşime yönelik herhangi bir şikayette bulunduğunu, tutuklanmasına sebep olduğuna dair de hiçbir şey duymadım. Konuşulduğunu da işitmedim. Söylenenler iftira." dedi.

"ORTAYA YALAN İDDİA ATIYORLAR AİLEMİZİ BUNA ALET ETMEK İSTİYORLAR"
Alvarlı Efe Hazretleri Derneği şube başkanlarından Hüseyin Mazlumoğlu ise Başbakan Erdoğan'ın, Hocaefendi'ye yönelik iddiayı çirkin ve asılsız bulduğuna vurgu yaptı. Mazlumoğlu, büyükbabası olan Sadi Mazlumoğlu'nun Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi sevdiğini ve iddia edilen tutuklatma gibi bir olayın söz konusu olmadığına işaret ederek, "Başbakan'ın söylediği ve bir kadın gazetecinin köşesinde dile getirdiği gibi bir olay yok. Söylenen ve yazılanlar yalan. Hocaefendi, dedemin öğrencisiydi. Dedem, Hocaefendi'yi çok severdi. Ortaya bir yalan iddia atıyorlar ve ailemizi de buna alet etmek istiyorlar. Yalan haberlerle ailemizi bu işin içine katmasınlar. Aile büyüğümüz Nakip bey yaşlı. Yaşlılıktan dolayı bazı olayları birbirine karıştırıyor. Birileri bizleri istemediğimiz olayların, işlerin içine çekmek istiyor, bu çok yanlış. Hasta ve yaşlı ağabeyimi birileri oyuna getirmişler. Ne münasebet Hocaefendi'nin, Sadi Mazlumoğlu'nu şikalet edip, ellerini kelepçeletmesi. Yalan."

"BÖYLE BİRŞEY OLSA DUYMAMAK MÜMKÜN DEĞİL, EN AZINDAN TANIKLARI OLUR"

Fethullah Gülen Hocaefendi'yle aynı dönemde medrese arkadaşlığı yapanlardan Hatem Bilgili Hocaefendi de, söz konusu söylentinin tamamen asılsız ve yalan olduğunu söyledi. Hatem Bilgili,"Sadi Mazlumoğlu Hocaefendi'nin öğrencilerinden birisiyim. Fethullah Gülen Hocaefendi ile aynı dönemde aynı medresede tedrisat gördük. İddia edildiği gibi Erzurum ayağa kalktı, böyle bir şey olsa duymamak mümkün değil. Çünkü biz 24 saat beraberdik. Başbakan'ın iddia ettiği gibi bir olay duymadım, görmedim, hatırlamıyorum. Eğer iddia edildiği gibi bir olay vuku bulsaydı, bugün çok sayıda tanığı olurdu. Tanıkların anlatımı, kulaktan kulağa dolaşırdı. Tamamen, yalan ve hayal ürünü bir iddia. Hocaefendi'nin Sadi Hocamız'a, sevgisini, hürmetini herkes bilir. Hatta Erzurum il merkezinde bir öğrenci yurduna da Muhterem Hocaefendi, Sadi Mazlumoğlu Hocamız'ın ismini vererek vefasını göstermiştir."

Alvar sakinlerinden 38 yaşındaki Mehmet Bingöl ise beldelerinde sözlü kültürün çok güçlü olduğunu ve Sadi Hocaefendi'nin tutuklanmasıyla ilgili iddiayı Başbakan'ın Erzurum mitinginde duyduğunda şaşkınlık geçirdiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "38 yaşındayım. Bugüne kadar böyle bir şey duymadık. Başbakan'ın söylediklerini işitince şaşkınlık geçirdim. Beldemizde sözlü kültür çok güçlüdür. Sadi Hocaefendi, tutuklanmış olsaydı, Muhterem Fethullah Gülen'in, tarihte onu şikayet ettiği gibi bir olay cereyan etmiş olsaydı, bunu büyüklerimizden duyardık. Böyle bir şey yok."
CİHAN

Yorumlar