Mazlumder heyetinin Soma'ya girişi engellendi

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından inceleme yapmak üzere bölgeye gelen Mazlumder heyeti güvenlik barikatı ile karşılaştı. Mazlumder'den yapılan açıklamada 40 kişilik heyetten sadece 18'inin polislerce isimleri alındıktan sonra Soma'ya...

Google Haberlere Abone ol
Mazlumder heyetinin Soma'ya girişi engellendi

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından inceleme yapmak üzere bölgeye gelen Mazlumder heyeti güvenlik barikatı ile karşılaştı. Mazlumder'den yapılan açıklamada 40 kişilik heyetten sadece 18'inin polislerce isimleri alındıktan sonra Soma'ya girişine izin verildiği bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Jandarmalar tarafından iki gündür engellemelere maruz kalan 40 kişilik Mazlumder Soma İnceleme ve Raporlama Heyeti'nde yer alan arkadaşlarımızdan çok azı Soma'ya girebilmiştir. 18 arkadaşımız Manisa Kırkağaç'ta bulunan Villa Pansiyon'da gece konaklamak üzere eşyalarını bırakıp kapora verdiği halde pansiyon yetkilileri tarafından çıkarılmak istenilmektedir. Pansiyon yetkilileri, 18 arkadaşımızın isminin polislerce alınıp, çıkarılmaları yönünde tehdit edildiklerini iddia etmektedir. Arkadaşlarımız, raporlamak üzere önemli bilgilere ulaştıklarını, ancak her adımda kısıtlandıklarını ifade etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CİHAN

Yorumlar