Mazlumder, çuvalda ceset taşıyan aileyi karalayanların özür dilemesini istedi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Van Şubesi adına açıklama yapan Yakup Aslan, çuvalda ceset taşıyan mağdur aileye yönelik iftira ve karalama kampanyasını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Mazlumder, çuvalda ceset taşıyan aileyi karalayanların özür dilemesini istedi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Van Şubesi adına açıklama yapan Yakup Aslan, çuvalda ceset taşıyan mağdur aileye yönelik iftira ve karalama kampanyasını kınadı. Aslan, acılı aileyi karalayıcı haber yapan medya organlarının özür dilemesini istedi.

Mazlumder, internet sitesinde, 01 Şubat 2014 tarihinde Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca/Çelî mezrasında oturan 1,5 yaşındaki Muharrem Taş isimli çocuğun ihmal sonucu ölmesi, cesedin çuval içinde taşınmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 07 Şubat 2014 tarihinde Mazlumder Van Gönüllüleri'ninaileye taziye ziyaretine gittiği ifade edildi. Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'ın da telefon görüşmesiyle başsağlığı dileklerini ilettiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ailenin daha taziyeleri sürerken, bazı pervasız medya organlarının olayı çarpıtması, aileyi ve insanlık onurunun zedelenmesine yol açtı. Bölge insanının acısını ve her trajedisini siyasi jargonlara dökmeye meraklı olan bu medya organları; aileyi iktidar karşıtı olmakla ve yalancılıkla suçlamaya çalıştı. Ailenin hangi partiye oy verdiğinin sorgulamasından tutun, torbada ceset değil de başka bir şeyin taşındığını ve buna benzer türlü türlü iftiralar pervasız bazı medya organlarınca kurgulanıp, spekülasyonlar üretilmeye çalışıldı."

AİLEYİ İKİNCİ KAZ ZİYARET ETTİK

Toplumda meydana gelen vicdani duyarlılık üzerine Mazlumder Van Şubesi heyetinin yeniden aileyi ziyaret ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Valiliğin ‘ihmal var’ tespitine rağmen; ne yazık ki, kraldan daha kralcı davranan ve iktidara yanaşmak için, toplumda mevcut olan ‘kavim ve ırk’ meselesini körüklemek amacıyla, insanın en temel haklarından olan ‘yaşam hakkını’ bile kavim penceresiyle çarpıtıp, ‘bir kavme olan kinini’ ortaya çıkaran bazı medya organları; Roboski’de olduğu gibi, burada da İslam’ın temel meselelere yaklaşırken esas aldığı Kur’an ayetini ve düşmanlık-adalet dengesini çiğnemişlerdir. İslam’ı referans aldığını güya telkin eden bu medya organları, Kur'an’ın şu ayetinden habersiz olamazlar; “Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevk etmesin!” (Maide-8)’

VALİLİK İHMALİ KABUL ETTİ

Sağlık ekiplerinin ihmalinden cenazesi çuvalla taşınmaya zorlanan Muharrem kardeşimizin taziyesi üzerine bazı medya organlarında yer alan iftira ve spekülasyonların, ‘bir kavme olan kinden dolayı’ adaletsizliğe sevk olunduğu açıktır. Devleti temsil eden valilik makamından gelen ‘ihmal vardır’ açıklamasına rağmen, medyanın bu tavrını, insan haklarına yönelik bir saldırı olarak görüp kınıyoruz. Toplumu ayrıştırmaya yönelik yapılan bu haberlerin ve iftira kampanyasının, başta Muharrem kardeşimizin ailesi özelinde tüm Van halkını derinden üzmüş, insanlığa yapılan bir hakaret olarak telaki edilmiştir.

ÖZÜR TALEBİ

Roboski, Zilan, Dersim ve binlerce yerde olduğu gibi, devletin vatandaşını ötekileştirdiği; Muharrem kardeşimizin cenazesi üzerinde gelişen iftira kampanyası göz önüne alındığında, en canlı örneğiyle karşımıza çıkmıştır. Sağlık, güvenlik, yaşam hakkı ve vatandaşlık hakları konusunda oluşan otorite ve hukuk boşluğu, Kürdistan coğrafyasında yaşayan insanların duygusal kopuşunu derinleştiriyor, bazı medya organlarının iftira ve spekülasyonu ise vatandaşların ‘güven’ duygusunu zedelemektedir.

Bu vesileyle söz konusu medya organlarının halkımızdan özür dilemesini umuyor ve insanların acılarına herkesin saygılı davranmasını diliyoruz." CİHAN

Yorumlar