MAYBİR hayvanların zehirrlendiği iddiasına tepki gösterdi

Muğla Arı Yetirticileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Marmaris ilçesinde arıcıların, yaban hayvanlarını zehirleyerek öldürdüğü iddiasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MAYBİR hayvanların zehirrlendiği iddiasına tepki gösterdi

Muğla Arı Yetirticileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Marmaris ilçesinde arıcıların, yaban hayvanlarını zehirleyerek öldürdüğü iddiasına tepki gösterdi. İspata davet eden Şahin, söz konusu avcılar derneğine yönelik boykot kararı aldıklarını ifade etti.

Adaköy-Aksaz mevkisinde 4 Ocak 2014 tarihinde ormanlık alanda gezintiye çıkan avcılar, yol kenarında telef olan bir yaban domuzu ve yavru porsuk buldu. Arıcıların, kovanlarını domuzlar ve yaban arılarının istilasından korumak için kafes içine koydukları zehirli etlerden öldüklerini ileri sürdüler. Bu iddia üzerine açıklama yapan MAYBİR Başkanı Şahin, konuyu basında görünce kanlarının donduğunu söyledi: "Gerek çevreci olarak lanse edilen gerekse avcılar derneği olarak bahsedilen bu kişilerden biz arıcılar olarak, doğaya ve çevreye daha çok katkısı olan, çevre sorumluluğu olan bir sektörüz. Bu çevreci doğasever arkadaşlarımız, sadece haftada bir gezinti anlamında doğayı gezerler, doğanın güzelim yaşamını nefsederler ama arıcılar da o doğada aylarını yıllarını yaşayarak geçirir. Ellerinde somut bir bilgi olmadan, kesinlikle arıcıları suçlamasınlar. Biz bu işin altından kalkarız, çünkü bahsi geçen iddiaları pek yerine oturmuyor. Ben kendilerini ispata davet ediyorum. Arıcılık yapan bizlerin, doğadaki biyoçeşitliliğe son derece büyük katkımız var. Arılar olmasa bu biyoçeşitlilik süregelemez, biyoçeşitlilikten söz edemeyiz. Arıcıları ağızlarına aldıkları için bütün arıcılar adına bu derneği boykot ediyoruz." CİHAN

Yorumlar