Mavi Masa çalışanları bir araya geldi

Ankaralıların her tür iletişim teknolojisini kullanarak kentle ilgili sıkıntı, şikayet ve isteklerini aktarabildiği Alo 153 Mavi Masa’da hizmet kalitesinin en üst düzeye çıkarılması amacıyla Büyükşehir Belediyesinin birimlerinden yetkililer ile Mavi Masa.

Google Haberlere Abone ol
Mavi Masa çalışanları bir araya geldi

Ankaralıların her tür iletişim teknolojisini kullanarak kentle ilgili sıkıntı, şikayet ve isteklerini aktarabildiği Alo 153 Mavi Masa’da hizmet kalitesinin en üst düzeye çıkarılması amacıyla Büyükşehir Belediyesinin birimlerinden yetkililer ile Mavi Masa çalışanları bir araya geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Mavi Masa’yı 'Belediyenin gören gözü, dinleyen kulağı ve konuşan dili' olarak takdim eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, 'belediye-vatandaş' ilişkisinin doğumdan ölüme kadar sürdüğüne dikkat çekti.

KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENDİ

Mavi Masa’nın vatandaşla belediye arasında köprü görevi üstlendiğini tekrarlayan Gündoğdu şunları söyledi:
“Vatandaş kendi seçtiği belediyeden hizmet talep etmeyi hak olarak görür. Mavi Masa’da vatandaşın taleplerine duyarlı davranmalı ve taleplerini değerlendirerek acele bir biçimde ilgili birimlere iletmeli. Belediye birimleri de Mavi Masa’ya karşı duyarlı hareket ederek gelen talep doğrultusunda titizlikle hareket ederek konuyu çözmeli ve çözüm hakkındaki bilgiyi vatandaşlara bildirilmek üzere Mavi Masa’ya en kısa sürede ulaştırmalı.”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan da yüz yüze, telefonlarla veya diğer iletişim araçlarıyla sürekli vatandaşlarla iletişimde olan Alo 153 çalışanlarının önemli bir görev üstlendiklerine dikkat çekerek, Mavi Masa personelinin vatandaşla doğru iletişim kurması, zor ve sıkıntılı görüşmelerde çok sabırlı davranması gerektiğini belirtti.

MÜRACAATLARIN HEPSİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Önemli bir konunun da Alo 153’e gelen şikayetlerin en kısa sürede konuyla ilgili birime aktarılması olduğunu vurgulayan Tekcan, “Belediyemiz birimlerindeki yetkililer ile Alo 153 Mavi Masa çalışanlarını bu toplantıda bir araya getirdik. Onlar aralarında yaşadıkları sıkıntıları birbirlerine aktaracaklar, çözüm yollarını arayacaklar. Hizmetin daha etkin ve çabuk olarak sonuçlandırılması için önerilerini paylaşacaklar” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Alo 153 Mavi Masa’da her türlü iletişim kanalı ile vatandaşların sıkıntı, şikayet ve istekleri alınıyor. Gelen talepleri sınıflandırmanın ardından konusuna göre başvurular ilgili birimlere iletiliyor. Sonuç hakkında vatandaşa istediği iletişim kanalı üzerinden (SMS, Telefon, e-posta, faks, posta) bilgilendirme yapılıyor. CİHAN

Yorumlar