“Mavi Marmara” davasında şok eden ifadeler!

Gazze'ye insani yardım götüren “Mavi Marmara” gemisine yapılan saldırıyla ilgili açılan davanın görülmesine devam ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
“Mavi Marmara” davasında şok eden ifadeler!

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklar katılmazken, taraflar hesabına avukatlar hazır bulundu. Duruşma 19 yabancı aktivist mağdurun ifadesinin alınmasıyla devam ediyor. Olay günü gemide olduğunu izah eden Malezyalı aktivist Halim Redzuan, İsrail askerlerinin gemiye girmelerinden bir zaman sonra kendisini bağladıklarını ateş edildiğini gördüğünü belirterek” Askerler, havadan ve denizden saldırdılar’’ diye konuştu.

“KAFAMA YUKARIDAN İSRAİL ASKERİ DÜŞTÜ”

Mağdur sıfatıyla ifade verici İngiltere asıllı Osama Qashoo da, uluslar arası medyayla ilgilendiğini ve gemide 2. katta olduğu kaydetti. Kendilerine yaklaşan gemileri gördüğünü ve video kamerasının ışığını gemilerde ne olduğunu görmek için kullandığını belirten Qashoo, “

"İSRAİL ASKERİ AĞLIYOR VE ÇIĞLIK ATIYORDU"

Duruşmada ilk şekilde müştekilerden İngiltere yurttaşı Osama Qashoo ifade verdi. Sabah saatlerinde İsrail askerlerinin 4 gemiden ve iki helikopterden gemiye operasyon düzenlediğini kaydeden Qashoo, "Ben de güvertede kameramla görüntü çekiyordum. Bir anda üstüme üst güverteden birşey düştü. Yere baktığımda bir İsrail askeri olduğunu gördüm. Üzerinde bir tanesi uzun namlulu olmak üzere üç silahı vardı. Ağlıyordu ve feryat atıyordu’’ ifadelerini kullandı.

“YARALILAR ACI ÇEKERKEN İSRAİLLİ ASKERLER GÜLÜYORDU”

Qashoo, gemi bünyesinde şehitler ve yaralıların olduğunu, İsrail askerleri güvertede dolaşırken dışarı çıkıp onlarla konuşmayı denediğini söylediği ifadesinde “Onlarla konuşmaya çalıştım lakin İsrail askerleri beni dövdü. Askerler 5 dakika sonra gaz bombaları ve köpeklerle saldıracaklarını söylediler. Yaralıların olduğunu 5 dakika arasında çıkmamız olanaksız olduğunu söyledim. Yaralıların hemşire ve doktorlarla kalmasına karar verdiler. Yaralılar acı çekerken askerler gülüyordu’’ diye konuştu.

Saldırıda ’’Challanger 1’’ gemisinde olduğunu belirten ABD yurttaşı David Schermerhorn ise güvertede 3 kadının yaralandığını ve gözünde gaz bombasının patladığını kaydederek ’’Her ay bu sebepten aşı oluyorum’’ halinde konuştu.

“GEMİDEKİ ŞEHİDİN BEYNİ AYAKKABILARIMIN ÜZERİNE AKTI”

İki insanın gözünün önünde hayatını kaybettiğini söyleyen İskoç yurttaşı Jamaluddin Elshayyal, hücum esnasında Mavi Marmara gemisinde bulunduğunu hatırlattı. Medyayla ilgilendiğini belirten Elshayyal, “Hayatını kaybeden Cevdet’in beyni ayakkabılarının üstüne aktı. İkisi de helikopterden açılan ateş neticesinde şehit oldu" dedi.

Duruşma, başka yabancı mağdurların ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor.

Duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde izahat oluşturan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail ile savaş etmesini fazla fazla iyi öğrendiklerini öne sürdü.

“NETANYAHU VE KABİNESİNİ MAHKEME ÖNÜNE GETİRECEĞİZ”

İsrail’in Amerika ve Avrupa’da, yasa metinlerine dayanarak iş yaptıklarını iddia ettiklerini dile getiren Yıldırım, “İşte biz şimdi İsrail’in gerçek yüzünü nasıl ortaya çıkardıysak ,Batı’da da İsrail’in gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için tıpkı yasa dilini ortaya çıkartıyoruz. Ve onları kendi oluşumları o mekanizmada o yasal yöntemler bünyesinde mahkum ettiriyoruz. İsrail asla kendilerinin yargılanacağını düşünmüyordu. Şimdi Mavi Marmara davası dikkat edin tüm yasa fakültelerinde ders konusu artık. Hani diyorlar ya bu davalar ne işe yarar? Daha dua edin Netanyahu ve kabinesini de o mahkeme önüne getireceğiz inşallah” dedi.

İDDİANAMEDEN

Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi meselesinde "canavarca hisle ve ya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek" suçundan 9 defa ağırlaştırılmış müebbet, "mala ziyan vermeye azmettirmek", "yağma suçuna azmettirmek", "eziyet suçuna azmettirmek", "haberleşmenin engellenmesine azmettirmek", "kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma suçuna azmettirmek", "yaralama suçuna azmettirmek" ve "silahla yaralama suçuna azmettirmek"ten yekün 18 bin 32’şer yıla kadar hapis cezası istek ediliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar