Mavera Evleri Kur'an Kursu açıldı

Yozgat Belediyesi ve Mavera Evleri Kooperatifi katkılarıyla yaptırılan Mavera Evleri Kız Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mavera Evleri Kur'an Kursu açıldı

Yozgat Belediyesi ve Mavera Evleri Kooperatifi katkılarıyla yaptırılan Mavera Evleri Kız Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Yazıcı, “Bizler, teşekkür etmese bile, onlar Mevla’dan karşılığını görecektir. Yaptıkları hayrın karşılığını alacaklardır inşallah.” dedi.

Kursun, yeni TOKİ bölgesinde Kur'an eğitimi ihtiyacını karşılayacağını vurgulayan Yazıcı, “Burada özellikle hanım kardeşlerimiz eğitim görecekler. Sonra o hanım kardeşlerimizin yetiştireceği çocuklar da memleketine, milletine daha faydalı birey olarak ülkemize hizmet edeceklerdir.” diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Peygamber Efendimiz’in (sas) “Gençlerin süsü güzel ahlakıdır” hadisini hatırlatarak, “İşte bu Kur’an kurslarında güzel ahlak ile yetişecek gençlerimiz vatanına, milletine, bayrağına, dinine sahip olarak yetişecekler. Belediye olarak bu güzel hizmetlere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ise Mavera Evleri Kooperatifi Yönetim Kurulu adına Aydoğan Bilir’e teşekkür etti.

Konuşmalar ve plaket takdiminin ardından, Kur’an kursunun açılış kurdelesini kesen Vali Abdulkadir Yazıcı, kursu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. Törene Vali Abdulkadir Yazıcı, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir ve davetliler katıldı.
CİHAN

Yorumlar