Matur: THY’de gazetelere yasak utanç verici

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sazai Mutar, THY’de bazı gazetelere uygulanan yasağın utanç verici olduğunu belirterek "İleri demokrasinden bahsedenler bu gün yayınlarını beğenmedikleri gazetel.

Google Haberlere Abone ol
Matur: THY’de gazetelere yasak utanç verici

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sazai Mutar, THY’de bazı gazetelere uygulanan yasağın utanç verici olduğunu belirterek "İleri demokrasinden bahsedenler bu gün yayınlarını beğenmedikleri gazeteleri hedef almaya başladılar. Durum gerçekten vahim." ifadelerini kullandı.

Matur, yaptığı açıklamada, hiçbir dönem basın üzerinde bu kadar baskı ve sindirici bir politika izlenmediğini dile getirerek, yasağın haber alma özgürlüğü ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. Hükümetin bu tutumunu anlayamadıklarını dile getiren Matur, "Sayın Başbakan’ın sürekli diline doladığı ileri demokrasi bu mu? Yayınını beğenmediğin gazeteleri THY’de dağıtmamak, ya da sınırlama getirmek bir başlangıç. Yarın ‘ben bu gazetelerin yayınlarını beğenmiyorum’ diye kapatmayı bile düşünebilir. Böyle bir ayrımcılığı kabul etmek mümkün değil." diye konuştu.

"KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN"

THY yönetiminin bu kararı derhal gözden geçirmesini ve ambargonun kaldırmasını isteyen Matur, şunları kaydetti: "Hükümetin son icraatları yolsuzluk operasyonundan sonra gerçekten şüphe uyandırıcı. Sanki yolsuzluğu örtme çabası var. Bu emniyet müdür, amir ve ilçe müdürlerinin değiştirilmesiyle başlandı. Daha sonra Adli Kolluk Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle devam etti. Daha sonra basın mensuplarının emniyet müdürlüğü binalarına girişi yasaklandı. Şimdi de bazı gazetelere yasak konuluyor. Demokrasi ile yönetildiği iddia edilen bir ülkede bu gelişmeler doğal değil. Hele hele Başbakan’ın ileri demokrasiden bahsettiği bir ülkede bırakın böyle bir şeyi uygulamayı, düşünmek bile ayıp. Ama Başbakan sadece kendi yandaşlarına ileri demokrasi uyguluyor galiba. Karar bir an önce geri çekilsin."

"DÜNYAYA REZİL OLURUZ"

Dünya’da AK Parti Hükümeti’nin basın özgürlüğü konusundaki karnesinin hiç de iyi olmadığını dile getiren Matur, yeni yasaklarında Türkiye’yi bu konuda dünyaya rezil edeceğini vurguladı. Matur, hükümetin aslında bu uygulamalarla en büyük kötülüğü kendisine yaptığını belirterek, "Hükümetin imajı dünyada yasakçı imaj olarak algılanmaya başladı. Bu algı giderek artıyor. Halkımızın büyük çoğunluğu da bu tür yasaklamaları kabul etmiyor. Dolayısıyla hem içeride hem dışarıda hükümet bu tavrıyla en büyük kötülüğü kendisine yapıyor." dedi.
CİHAN

Yorumlar