MATSO, ITB Berlin Fuarı hazırlıkları için 83 bin lira harcama yaptı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), ilçenin turizm tanıtımları için 83 bin lira harcama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
MATSO, ITB Berlin Fuarı hazırlıkları için 83 bin lira harcama yaptı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), ilçenin turizm tanıtımları için 83 bin lira harcama yaptı. MATSO, 2014 yılı içinde Almanya ITB Berlin Fuarı tanıtımına yönelik yaptıkları çalışma ile ilgili bilgilendirme yaptı.

MATSO 2014-2017 Stratejik Planı ve 2023 Eylem Planı çalışmaları kapsamında 16. Meslek Grubu Arama Toplantısı yapıldı. Lake&River Side Hotel'de gerçekleştirilen toplantıya MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet İyiol, MATSO Meclis Başkanı Kerim Erdem ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut katıldı.

MATSO Turizm Komitesi Başkanı Hüseyin Güneş, oda olarak Manavgat'ın tanıtımına sağladıkları destekler hakkında bilgilendirme yaptı. Her yıl artan yatak kapasitesine paralel olarak, daha fazla turist çekebilmek amacıyla, MATSO olarak bir takım çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinen Güneş, "ITB Berlin Fuarı yer kirası, promosyonlar ve tematik haritalarla birlikte bu yıl tanıtıma toplamda 83 bin lira harcama yaptık." ifadelerini kullandı.

Güneş, ayrıca oda olarak hazırlıklarını yürüttükleri turist şikayetlerinin online toplanacağı kioks noktaları hakkında bilgilendirme yaptı. Yurt dışında gerçekleşen fuarlara KOSGEB'in yüzde 50 hibe desteği verdiğini hatırlatan Güneş, ITB Berlin Fuarı'na katılacak sektör temsilcilerin bundan faydalanabileceğini kaydetti.

Manavgat-Side destinasyonuna gelen turistlerin yüzde 56'sını Almanlar oluşturuyor. Bölge turizmcileri İngiltere Londra ve Hollanda Ultrecht Fuarı sonrası her yıl ITB Berlin Fuarı'na katılarak sezon öncesi Alman turistlere bölge destinasyonun tanıtımını yapıyor. CİHAN

Yorumlar