Matkap Sesinden Rahatsız Olan Doktor, Hastaneyi Terk Etti

Mersin Devlet Hastanesi'nde bir doktor, çalıştığı odanın üstünden gelen matkap seslerinden rahatsız olduğu söyleyerek, hastaları muayene etmeyi bıraktı ve hastaneyi terk etti.

Google Haberlere Abone ol
Matkap Sesinden Rahatsız Olan Doktor, Hastaneyi Terk Etti

Mersin Devlet Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Necati Demirhan, hastaları muayene ettiği odanın üzerinden gelen matkap seslerinden keyifsiz olduğunu söyleyerek, muayeneyi durdurdu.

HASTALAR TEPKİ GÖSTERDİ

Beyin ve Sinir Cerrahisi Polikliniği'ne gelen hastalar muayene olmaya başladı. Bir zaman sonra Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Necati Demirhan, hastaları muayene ettiği odanın üzerinden gelen matkap seslerinden keyifsiz olduğunu söyleyerek, hastaları muayene etmeyi bıraktı. Odayı terk eden doktora reaksiyon işaret eden hastalar, hastane yönetimine şikayette bulundu.

'DİĞER DOKTORLAR ÇALIŞIYOR'

Olayla ilgili konuşan hastalardan Esmer Mertçe: 'Necati Bey'e geldik. Orada matkap çalışıyormuş. Doktor keyifsiz oldu. 'Yok ben dışarı çıkıyorum, hastalarım beklesin.' Böyle olur mu hiç. 'Ben keyifsiz oluyorum' dedi bıraktı gitti, 'çalışamam' dedi. Şu anda muayene yapılmıyor, çekti gitti. Hastalar tamamı bekliyor, tamamı şikayetçi. Doktor ne olursa olsun mecburen görevini yapacak. Diğer doktorlar çalışıyor, kendisi bırakıp gitti' dedi.

'İSTEDİĞİNİZ YERE ŞİKAYET EDİN'

Hasta yakınlarından Kenan Çamdere ise 'Ben sabah yeğenimi getirdim Necati Bey'e. Çocuğu okuldan izin alarak getirdim, yeğenimi muayene ettireceğim, işimi gücümü bırakmışım hastaneye gelmişim. Benim sıramın önünde bulunan şahıs içeri girdi. Ancak hekim yukarıdaki matkap sesinden keyifsiz olduğunu, hastalara bakmayacağını söyledi. Biz bakması için zorlamamıza karşın 'Ben bu biçimde hastalara bakamam, arzuladığınız yere şikayet edin' deyip gitti. Hemşire hanıma sorduk oda dedi, 'Doktor bu biçimde çalışamaz' dedi. Aynı yerde tıpkı şekilde, tıpkı poliklinikte başka doktorlar çalışırken kendisinin gitmesinin ne gereği vardı. Benim hastam inme geçirdi yada herhangi bir şey oldu nasıl yapacağız bu durumda. Onun için yetkililerin ilgilenmesini istiyorum. Bu biçimde hastalar bırakılıp gidilemez' ifadelerini kullandı.

TADİLAT SONA ERDİ, DOKTOR GÖREVE DÖNDÜ

Hastaların hasta haklarına şikayetleri ile harekete geçen Başhekim Yardımcısı Hüseyin Geldi, hastanedeki tadilatı sonlandırarak, doktorun yine göreve başlamasını istedi. Bunun üstüne doktorun takribî 1 saatlik aranın peşinden yine hastaları muayene etmeye başladığı bildirildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar