Matematik ve Fen Bilimleri Proje Ödüllerini Bakan Avcı verdi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması ‘Bu Benim Eserim’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Yarışmaya katılan her öğrenciye bir katılım belgesi verildiğini anlatan Avcı,...

Google Haberlere Abone ol
Matematik ve Fen Bilimleri Proje Ödüllerini Bakan Avcı verdi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması ‘Bu Benim Eserim’ yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Yarışmaya katılan her öğrenciye bir katılım belgesi verildiğini anlatan Avcı, “Bundan sonra bu yarışmaya katılan herkesi daha fazla teşvik edeceğiz. Her katılımı ayrıca ödüllendireceğiz. Biraz önce TÜBİTAK Başkanımız katılan 42 bin 494 öğrencinin tümünü TÜBİTAK’ın yayınladığı bilim ve teknik dergisine abone etti.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Çalışması ‘Bu Benim Eserim’ final sergisi ve ödül törenine katıldı. Beşevler MEB Şûra Salonu’nda düzenlenen töreni Bakan Avcı’nın yanı sıra TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, bakanlık bürokratları ve ödül alan öğrenci, öğretmen ile veliler katıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, matematik ve fen bilimleri alanında 9. kez gerçekleştirilen 'Bu Benim Eserim Yarışması' ödül töreninde öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Projenin 2004 yılından itibaren bakanlık Temel Eğretim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliği gerçekleştiğini anlatan Avcı, “Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, bilimsel amaçlı yarışma ve etkinlikleri yaygınlaştırmak amacıyla yapıyoruz. Bu yıl yarışmaya 81 ilden 42 binden fazla proje başvuru yapıldı. Her yıl artan sayıda öğrencimizin projeleri ile bu yarışmaya katılması bizi heyecanlandırıyor.” diye konuştu.

9. Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’na katılan her öğrenciye bir katılım belgesi verildiğini anlatan Avcı, şunları ekledi: “Bundan sonra bu yarışmaya katılan herkesi daha fazla teşvik edeceğiz. Her katılımı ayrıca ödüllendireceğiz. Biraz önce TÜBİTAK Başkanımız katılan 42 bin 494 öğrencinin tümünün TÜBİTAK’ın yayınladığı bilim ve teknik dergisine abone etti. TÜBİTAK Başkanı ve TÜBİTAK’a çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıl bu sayının daha da artacağını şimdiden tahmin edebiliyoruz.”

Konuşmanın ardından Bakan Nabi Avcı projenin jüri üyelerine teşekkür plaketi takdim etti. Ardından Avcı projede ödül alan öğrencilere ödüllerini verdi. CİHAN

Yorumlar