Matematik Olimpiyatları’nda Burçlu öğrenciler 10 madalya aldı

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ile Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 11’incisi düzenlenen Matematik Olimpiyatları’nda dereceye girenlere düzenlenen törenle verildi. Burç Okulları olimpiyatlarda...

Google Haberlere Abone ol
Matematik Olimpiyatları’nda Burçlu öğrenciler 10 madalya aldı

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ile Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 11’incisi düzenlenen Matematik Olimpiyatları’nda dereceye girenlere düzenlenen törenle verildi. Burç Okulları olimpiyatlarda 10 madalya birden alarak büyük bir başarıya imza attı.

    Adana ve Mersin’deki ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin katıldığı Matematik Olimpiyatları’nda önceki yıllardan farklı olarak her kategoride ikişer; 1’incilik, 2’ncilik ve 3’üncülük ödülleri verildi.

    İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akyol da konuşmasında matematiğin önemine vurgu yaptı ve Matematik Olimpiyatları’na katılan tüm öğrencileri kutlayan Akyol, gönüllerinden geçenin etkinliğin ülkeye yayılması olduğunu ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak etkinliğe desteklerinin devam edeceğini aktardı.

    Prof. Dr. Fahreddin Abdullayev, 2004 yılından bu yana sürdürdükleri olimpiyatları bu yıl da gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 2008 yılından bu yana Mersin Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa programı çerçevesinde etkinliği gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Abdullayev, 2013 yılında ise yeniş bir atılımla etkinliği komşu yedi ili kapsayacak biçimde genişlettiklerini kaydetti ve böylelikle olimpiyatın bölgesel nitelik kazandığını aktardı.

    

    Önümüzdeki dönemlerde TÜBİTAK’a başvuracaklarını ve birlikte çalışarak olimpiyatın seviyesini yükselteceklerini ifade eden Prof. Dr. Abdullayev, ayrıca olimpiyatlara ulusal nitelik kazandıracaklarını ve bu sayede olimpiyatlara katılarak dereceye girenlerin çeşitli avantajlar elde etmelerini sağlayacaklarını belirtti. Prof. Dr. Abdullayev, öğrencilerin ortaokul 7-8, 9’uncu, 10’uncu ve 11-12’nci sınıflar olmak üzere 4 kategoride toplam 24 madalya verildiğini belirtti.

    Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, “Geçen yıl 6 madalya aldıkları olimpiyatlarda bu yıl ise 10 madalyaya ulaşarak başarılarını artırarak devam ettirdiklerini belirtti. Ortaöğretim TÜBİTAK projelerinde bölgesel düzeyde 7 madalya, ortaokul TÜBİTAK - MEB 'Bu Benim Eserim' Proje Yarışmasında 3 Türkiye 1. Ligi ve TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarında bir Türkiye 3.lüğünün ciddi ve disiplinli bir çalışma ile gerçekleştiğini vurgulayan Sözeri, olimpiyat ve proje çalışmalarının her zaman olduğu gibi devam edeceğini ifade etti.”

Matematik öğretmeni Emrah Türkmen; severek ve istikrarlı bir şekilde yapılan olimpiyat çalışmasının başarı ile sonuçlanması öğrencileri ve bizleri mutlu etti. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.”

11’inci Matematik Olimpiyatları’na katılarak dereceye giren Burç Okulları öğrencileri şöyle:

Ortaokul kategorisinde;

1’inci Adana Burç öge Ortaokulu’ndan Yektanur Demirci,

2’nci Adana Burç Öge Ortaokulu’ndan Kadircan Bozkurt

3’üncü Adana Burç Öge Ortaokulu’ndan Ömer Mert Mencek

Dokuzuncu Sınıf kategorisinde;

1’inci Adana Burç Çukurova Ortaokulu’ndan Enes Kangöz

2’nci, Adana Burç Öge Ortaokulu’ndan Eren Can Gür

3’üncü Adana Burç Çukurova Ortaokulu’ndan Ayşe Korkmaz

Onuncu Sınıf kategorisinde;

1’inci Adana Özel Burç Vural Lisesi’nden Zekeriya Ürünlü

2’nci Adana Özel Burç Vural Lisesi’nden Mahmut Ayan

3’üncü Adana Özel Burç Vural Lisesi’nden Yusuf Elbasan

Onbir-Onikinci Sınıf kategorisinde;

1’inci Adana Özel Burç Vural Lisesi’nden Melih Ünsal CİHAN

Yorumlar