Matematik Olimpiyatı’nda Büyükkoyuncu Fen Lisesi 3 altın kazandı

Antalya'da, "19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları" düzenlendi Olimpiyatta, Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri üç altın, bir gümüş ve bir bronz madalya alarak hem okullarının, hem de Konya’nın gururu oldu.Akdeniz...

Google Haberlere Abone ol
Matematik Olimpiyatı’nda Büyükkoyuncu Fen Lisesi 3 altın kazandı

Antalya'da, "19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları" düzenlendi Olimpiyatta, Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri üç altın, bir gümüş ve bir bronz madalya alarak hem okullarının, hem de Konya’nın gururu oldu.

Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen "19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları"na, Türkiye'nin çeşitli illerinden 8,9,10 ve 11'inci sınıflardan toplam 500 öğrenci katıldı. Olimpiyatta Konya Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinden Mehmet Ali Şimşek altın madalya, Mustafa Küçük altın madalya, Fatih Akgöz altın madalya, Burak Taşdemir gümüş madalya ve İbrahim Çağrıhan Kaçar bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Olimpiyatta 8, 9, 10, 11. sınıflar kategorisinde bronz, gümüş ve altın madalya kazanan 60 öğrenciye katılım belgesi, plaket, madalya ve çeşitli hediyeler verildi

Altın madalya alan öğrencilerden olan ve Büyükkoyuncu Matematik Olimpiyat Takım Kaptanı Burak Taşdemir, okulunun Bilim Olimpiyatlarına verdiği önemin neticesi olarak büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi. Taşdemir “Ortaokulda başlayan yoğun çalışmamız lise 1 ve lise 2 de üst seviyeye çıktı, okuldaki öğretmenlerimizin özverili ve düzenli takip sistemiyle bu güzel sonuca ulaştık.” dedi.

Okulun matematik olimpiyat takım çalıştırıcısı Ahmet Alaydın ise şunları söyledi: “Okulumuzdaki sistematik, organize ve düzenli bir şekilde yapılan olimpiyat çalışmaları meyvelerini veriyor, Antalya’da öğrencilerimizin aldığı bu güzel sonuçlar gayretlerin karşılıksız kalmadığının en güzel örneğidir.”

Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi Olimpiyat Koordinatörü Bülent Yıldız, düzenlenen çeşitli olimpiyatlara katılacak öğrenciler için her yıl olimpiyat çalışmaları yaptıklarını anlattı. Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi’nin, geleceğin bilim insanını yetiştirme ve genç yetenekleri keşfederek önlerini açma konusunda sorumluluk ve bilinç sahibi olduğunu Vurgulayan Yıldız şunları söyledi: “Başta TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları olmak üzere birçok üniversite ve kurumun düzenlediği olimpiyat sınavlarına öğrencilerimiz; alanında uzman ve söz sahibi olan öğretmenlerimizin desteği ile hazırlanmaktadır. Bu yıl matematik, fizik, kimya, bilgisayar, biyoloji ve coğrafya olmak üzere altı branşta 52 öğrencimiz çalışma yapmaktadır. Konuların derinlemesine öğrenildiği olimpiyat çalışmaları; sabırlı, düzenli ve sürekli çalışmayı gerektirmektedir. Öğrencilerimiz öğretmenlerimizle beraber, yoğun çalışma temposuyla başarılara ulaşmaktadır. Daha önceki yıllarda da Antalya Ulusal Matematik Olimpiyatı’nda madalya kazanan okulumuz öğrencileri, bu yıl da aldığı madalyalarla başarısını bir kez daha kanıtlamıştır. Çalışan öğrencilerimize, ders anlatan öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize çok teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde TÜBİTAK, ın yapacağı olimpiyat sınavlarında da başarılı olarak velilerimizi ve Konyamızı sevindirmek istiyoruz.”

CİHAN

Yorumlar