Masum Türker: Birisine alim demişseniz, bir günde alimliğini kaybetmez

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Birisine alim demişsen, ulema demişsen, o alimliğini, ulemalığını bir günde kaybetmez.

Google Haberlere Abone ol
Masum Türker: Birisine alim demişseniz, bir günde alimliğini kaybetmez

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Birisine alim demişsen, ulema demişsen, o alimliğini, ulemalığını bir günde kaybetmez. Dinde birisine vaiz demişsen, vaiz, bir günde bir müsvette, bir lobi olmaz.” dedi.

Masum Türker, teşkilatının belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Uşak’a geldi. Türker’in ilk durağı Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesi oldu. Pınarbaşı'nda kahvehanede vatandaşlar ile buluşan Türker burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada AK Parti hükümetini topa tuttu.

Başbakan ve arkadaşlarının Türkiye’nin soyulup soğana çevrilmesine neden olduğunu söyleyen Türker şöyle konuştu. "Şimdi ayakkabı kutularından çıkan paraların, neden ayakkabı kutularında saklandığını, evde neden para sayma makinesi olduğunu ya da neden çok sayıda kasa olduğunu anlatamıyor. Diyor ki 'Paralel devlet kuruldu'. Bu konuda düne kadar başının tacı ettiği, ulemalar bilir dediği, alimler bilir dediği, üniversitelerdeki alimleri yok sayarak ulemaları öne çıkarttıklarını, şimdi onlara ulema müsvettesi bir süre sonra vaiz lobisi demeye başladı. Bu da gösteriyor ki dine dayanarak seçilen bu parti, bu partinin milletvekilleri ve başbakanın aslında dine de saygısı yok. Çünkü dinde birisine alim demişsen, ulema demişsen, o alimliğini, ulemalığını bir günde kaybetmez. Dinde birisine vaiz demişsen, vaiz bir günde bir müsvette bir lobi olmaz.”

'TÜRKİYE DİKTATÖR DEVLETİ OLMAYA BAŞLADI'

Türkiye'nin her geçen gün polis devletine dönüşmeye başladığını ifade eden Türker şöyle devam etti: "Bir kanunla 100 bin okul müdürünün görevine son veriyor. 81 ilin milli eğitim müdürü ve 900’ü aşkın ilçe milli eğitim müdürünün bir gecede işine son verecek. Kendisine yakın bulduklarını atayacak. Böylesi bir uygulamayı dünyada gelmiş geçmiş en büyük faşist olan Hitler bile yapmamıştır. Hitler'in bile yapmadığını şimdi kanunla yapıyor. Polisleri kahraman ilan etti, Taksim olaylarında her birisine birer maaş ikramiye verdi. Destan yazdı dediği polis şimdi oldu kötü polis. Bütün bunları sürmeye başladı. Zekeriya Öz’e başbakan olarak kendi kullandığı zırhlı aracı tahsis etti. Ne zaman ki o savcı yapılan ihbarlar sonucu onun çocuğuna kadar ulaşan milyon dolarlar ile ilgili yolsuzluklar ortaya çıkmaya başladı. Bu savcı, oldu kötü adam. Bir gecede altına verdiği zırhlı aracı geri çekti.”

    DSP Genel Başkanı Masum Türker, 12 Şubat Çarşamba günü Dünya Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nde (OECD) bir toplantı olacağını söyleyerek, bu toplantıda Türkiye’nin El-Kaide’ye destek oluyor diye suçlanma ihtimalinin olduğunu söyledi.

    Masum Türker, teşkilatının belediye başkan adaylarını açıklamak üzere Uşak’a geldi. Türker burada gazetecilerle yaptığı görüşmede ilginç açıklamalarda bulundu. DSP Genel Başkanı Masum Türker 12 Şubat günü OECD'de toplanacak komitenin Türkiye’yi terörün finansmanına destek oluyor diye, El-Kaide’ye destek oluyor diye suçlama ihtimalinin olduğunu ifade ederek, "Eğer o suçlama şu anda gri listede olan Türkiye için kesinleşirse, o gece hiç bir ihracatcı parasını tahsil edemeyecek. Türkiye, İran gibi bankacılık sisteminin dışına çıkacak.” dedi.

    TÜRKER: YAKALANAN TIR'LARDA DOLAR VARDI

    Türker şöyle devam etti: “Bilen kişi olarak sordum bir toplantıda bu TIR'larda acaba dolar mı taşınıyor diye. Böyle söylendiği gibi silah ya da yardım malzemesi yanında dolar var. Eğer o savcı TIR'ı çevirdiğinde çıkan silahı izah edersin operasyon yapmaya gidiyoruz. Kabul eder, battaniye ilaç çıkarsa kabul eder ama dolar çıkarsa bunu nasıl izah edeceksin? Paralel bir devlet mi var yapıyor? Hayır ben söyleyeyim size bu ihbarlar interpol aracılığı ile geliyor. Şu anda Türkiye’nin zor durumda olduğu durumu yaşayan İran’a konan ambargo nedeni ile İran’ın yurt dışına yaptığı satışlardan kaynaklanan para. Onun da gitmesi yasak uluslararası camiaya göre. O para El kaide aracılığı ile taşına taşına İran’a kadar gidiyor.” CİHAN

Yorumlar