Maslak'ta otobüs devrildi: En az 2 ölü, 10'dan fazla yaralı

Ankara'dan İstanbul'a gelen şehirlerarası yolcu otobüsü, Maslak TEM otoyolu girişinde kontrolden çıkarak yan yattı.

Google Haberlere Abone ol
Maslak'ta otobüs devrildi: En az 2 ölü, 10'dan fazla yaralı

Ankara'dan İstanbul'a gelen şehirlerarası yolcu otobüsü, Maslak TEM otoyolu girişinde kontrolden çıkarak yan yattı. İlk belirlemelere göre 2 yolcu hayatını kaybetti, 10'dan fazla yolcu ise yaralandı.

Kaza, saat 05.20 sıralarında Maslak, TEM Otoyolu girişi Çöp Yolu mevkisinde meydana geldi. İçinde 40’a yakın yolcu bulunan Edip Savaş yönetimindeki 39 AV 005 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak yan yattı. Devrilen otobüsteki yolculardan 2’si olay yerinde hayatını kaybetti. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda yolcunun da yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, kurtarıcı vinç, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılardan bazıları ayakta tedavi gördü. Durumu ağır olan yaralılar ise çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Otobüsün altında kalan bazı yolcular ise itfaiye ekipleri tarafından uzun süren çalışmalar sonucu çıkarılabildi. Araçtan kendi imkanlarıyla çıkarılan yolcular, otobüsün viraja çok hızlı girdiğini iddia etti. Polis ekipleri kazanın meydana geldiği yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri, devrilen otobüsü kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar