MASİAD'ın eğitim projesi Zafer Kalkınma Ajansı tarafından birinci seçildi

Manisa Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD)'nin hazırladığı "Manisa Dış Ticareti Öğreniyor" adlı eğitim programı, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından değerlendirilen projeler arasında birinci oldu.

Google Haberlere Abone ol
MASİAD'ın eğitim projesi Zafer Kalkınma Ajansı tarafından birinci seçildi

Manisa Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD)'nin hazırladığı "Manisa Dış Ticareti Öğreniyor" adlı eğitim programı, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından değerlendirilen projeler arasında birinci oldu. Konu hakkında açıklama yapan MASİAD Genel Sekreteri Ahmet Karakuş, faaliyet alanlarından en önemlilerinden birinin de üyelerine eğitim faaliyetleriyle destek vermek olduğunu söyledi.

Bağlı bulundukları ESİDEF ve TUSKON'un hedefleri doğrultusunda yurtdışı iş fırsatları gezileri düzenlediklerini belirten Karakuş, “Kabul edilen bu projedeki temel amacımız da ihracat yapmayan işletmelerin ihracata başlaması, bölgedeki ihracat gelirlerinde artış olması, hedef pazarı iyi analiz eder hale gelmeleri, ihracattan korkmamaları ve ihracatı aracısız yapmalarıdır. Zafer Kalkınma Ajansı'nın belirleyeceği dış ticaret konusunda akademisyenlerimiz tarafından verilecek eğitimlerde üyelerimiz, dış ticaret ve ihracat prosedürleri konularında bilgilendirilecek.” dedi. Genel Sekreter Karakuş, eğitimlerin her gün üç saat olmak üzere toplam 24 saatlik seanslar halinde, altı gün devam edeceğini söyledi. Eğitim programına, MASİAD üyelerinin yanısıra bütün Manisalı işadamları da katılabilecek. Programın, mart ayı içinde başlaması planlanıyor. CİHAN

Yorumlar