MASADER: Sınav sistemi olduğu sürece dershaneler kapatılamaz

Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan dershanelerin kapatılmasının, eğitimi çıkmaza sokacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MASADER: Sınav sistemi olduğu sürece dershaneler kapatılamaz

Manavgat Sağlık Derneği(MASADER) Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan dershanelerin kapatılmasının, eğitimi çıkmaza sokacağını söyledi. Dr. Canan, sınav sistemi olduğu sürece dershanelerin kapatılamayacağını vurguladı.

Dernek Başkanı Canan MASADER'de yaptığı açıklamada, dershanelerin ve etüt merkezlerini kapatma, diğer adıyla dönüştürme projesinin öğretmen, öğrenci ve velileri üzdüğünü kaydetti. Kendisininde dershaneye giderek tıp fakültesini kanadığını hatırlatan Canan, her yıl ortalama 2 milyona yakın öğrencinin ter döktüğü ve netice olarak kaliteli eğitim hizmeti sunan okullara 100-150 bin öğrencinin yerleşebildiği bir düzende, dershanelerin kaldırılmasının öğrencilerin gelecekte hayalini kurduğu üniversiteye yerleşememenin üzüntüsünü yaşayacağını söyledi.

Canan, sınav sistemi olduğu sürece dershanelerin kapatılamayacağını ifade edip, "Sınav sistemi olduğu sürece dershaneler de olacaktır. Günümüzde dershaneye gitmeden bir üniversiteye girmek çok zor. Öğrencilerimizin önündeki en büyük sıkıntılardan birisi de mevcut sınav sistemidir. Bizler yıllardır sınavların kaygı ve stresi ile bunların doğurduğu rahatsızlıklarla mücadele ederken bir de öğrencilerin okullardan sonra en güvendiği müesseseler olan dershaneleri, dar gelirli ve yoksul ailelerin can simidi olan etüt merkezlerinin kapatılacak olması kaygılarımızı fevkalade arttırmıştır. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sınavı kazanmayan ve sonraki yıllarda sınava girecek olan çocuklarımızın içine düşeceği psikolojik sıkıntıları enine boyuna düşündüler mi? Bu aileler ve çocukları özel okula gidemediği takdirde, kaliteli eğitim veren okullara gidebilmek için nasıl bir hazırlık yapacaklarının planını yaptılar mı? Eğer yaptılarsa bu niçin kamuoyuyla paylaşılmıyor? Çevremizdeki hekim arkadaşlara başarılarının sırrını sorduğumuzda, neredeyse tamamının dershaneye gittikleri ve dershanelerin bu başarıda oldukça önemli bir paya sahip olduğunu söylüyor. Buralarda alınan derslerle Tıp Fakültelerini rahatlıkla kazandıklarını ağız birliğiyle söylüyor." ifadesini kullandı.

Canan, dershanelerin piyasada kalıp kalmamasını da kaliteli arzına karşı olan talebe göre değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar