Mart yağmurlarında önceki yıla göre artış yaşandı

Ülke genelinde kurak bir kış ve ardından bahar yağmurlarında kuraklık yaşanırken Erzurum'a geçen ay düşen yağmur miktarının önceki yıla göre yüzde 33 fazla olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Mart yağmurlarında önceki yıla göre artış yaşandı

Ülke genelinde kurak bir kış ve ardından bahar yağmurlarında kuraklık yaşanırken Erzurum'a geçen ay düşen yağmur miktarının önceki yıla göre yüzde 33 fazla olduğu bildirildi.

    Erzurum yağmurla bereketlendi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, geçen mart ayında Erzurum'a düşen yağmur miktarında önceki yıla göre artış yaşandığını belirtti. Yetkililer, geçen yılın mart ayında Erzurum'da metrekareye 43,3 kilogram yağış düştüğünü bu oranın ise 2014'ün mart ayında yüzde 33 artışla 47,1 kilograma ulaştığını belirtti. Aynı yetkililer, uzun yılların yağış ortalamasına bakıldığında Erzurum'a beklenin üzerinde yağmur düştüğünü ifade etti. Nisan ve mayıs aylarında da mevsim normallerinin üzerinde yağış beklendiğine dikkat çeken yetkililer, "Mart ayındaki yağışlar mevsim normallerini yakaladı. Aynı yağışların nisan ve mayıs ayında da devam etmesini tahmin etmekteyiz. Geçen ay metrekareye düşen yağış oranının geçen yıla göre yüzde 33 daha fazla olması bölgemiz ve şehrimiz adına sevindirici. Son yağışlarla birlikte bölgemizde herhangi bir kuraklık beklemiyoruz." dedi.

    YAĞIŞ SEVİNDİRDİ, DON ÜZDÜ

    Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri de yağışlardaki artışın çiftçi ve besicinin yüzünü güldürdüğünü dile getirdi. Mart ayındaki yağışların yüksek olmasının mevcut kuraklık tehlikesini ortadan kaldırdığına değinen yetkililer, "Geçen ay düşen yağmurlar yüz güldürdü. Kuraklık tehlikesini şu an itibariyle ortadan kaldırdı." bilgisini verdi. Aynı yetkililer, Erzurum'un kuzeyinde mart ayında yaşanan don nedeniyle meyvecilik yapanların doğal afete maruz kaldığını ve bu üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığa konunun bildirildiğini sözlerine ekledi.

    "YAĞIŞLARIN DEVAMINI TEMENNİ EDİYORUZ"

    Doğu Anadolu Tarımsal Üreciler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, bahar yağışlarının yer altı sularının beslenmesi açısından faydalı olduğunu ifade etti. Çiftçilerin yağışlardan olumlu etkilenmesinin yansımasının ekili tarlaların yeşermesiyle belli olacağına vurgu yapan Ilıcalı, "Kurak bir yaz bekliyorduk. Yağışların olması bizleri sevindirdi. Ancak şaşılacak bir şey var o da yağışlar il merkezine düşerken, kırsala az düştü. Hiç yoktan mevcut yağışlar bizleri sevindirdi. İnşallah, nisan ve mayıs aylarında da yağış bolca düşer." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar