Marmaris'te 700 işletme gıda belgesi almadı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, yılın son günü mesai bitimine kadar gıda kayıt belgesi alması gereken 700 işletme olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Marmaris'te 700 işletme gıda belgesi almadı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, yılın son günü mesai bitimine kadar gıda kayıt belgesi alması gereken 700 işletme olduğu belirtildi. 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 30. maddesi ile Gıda İşletmeleri Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereği otel, bakkal, market, büfe restoran, lokanta, fırın ve benzeri gıda maddesi satan işletmeler, gıda kayıt belgesi almak zorunda.

Yönetmeliğe göre söz konusu işletmelerin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı aranmaksızın dilekçe ve kayıt formu doldurarak, 2013 yılı sonuna kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerine başvurup kayıt belgelerini alması gerektiği bildirilmişti. Belge almayan işletmelere, bin liradan 15 bin liraya kadar para cezası öngörülüyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre Marmaris’te gıda belgesi alması gereken 2 bin 300 gıda işletmesinin bin 600’ü almışken geri kalan 700 gıda işletmesi henüz belge almadı. CİHAN

Yorumlar