Marmaris'te 300 Kilo Bozuk Sucuk Ele Geçirildi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde polis ekipleri, bir çeşmede yüklü miktarda tarihi geçmiş sucuk yıkayan üç kişiyi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
Marmaris'te 300 Kilo Bozuk Sucuk Ele Geçirildi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, bakteri saptama edildiği için bir zaman evvela kapatılan bir çeşmede yüklü miktarda sucuk yıkayan üç kişiyi başkalık eden polis, denetim etti. İncelemede son kullanma tarihsel geçmiş yer aldığı belirlenen 300 kilo sucuğa el konuldu. Olayla ilgili gözaltına tahsil edilen üç kişi, emniyete götürüldü.

SUCUKLARIN TARİHİNİN GEÇTİĞİ VE KÜF TUTTUĞU TESPİT EDİLDİ

Marmaris- Muğla Karayolu'nda devriye görevine çıkan polis, Karadere Mevkii'nde, bakteri saptama edildiği için kapatılan bir çeşmeye yanaştırılan 48 N 5421 plakalı soğuk hava depolu kapalı hafif ticari araçtan indirilen sucukların yıkandığını gördü. Kontrol edilen sucukların tarihinin geçtiği ve küf tuttuğu belirlendi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına tahsil edilen üç şahıs ile tarihsel geçmiş sucukların arasında yer aldığı araç, Çarşı Polis Merkezi'ne getirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli memurlar, son kullanma tarihleri geçen sucukların insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek imha edilmesi raporunu tuttu. Bozuk sucuklar imha edilmek üzere İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şüphelilerin çalıştığı kuruluş ve dağıtım yaptığı işyerlerinde denetim başlatıldı. Gözaltına alınanların ifadesinde sucukları şirkete teslim etmek için götürdüklerini, sektöre sürme bunun şeklinde bir niyetlerinin olmadığını söylediği öğrenildi.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar