Marmara'da sadece İstanbul'da kar yağışı yok

Marmara Bölgesi'nin batı, doğu ve güney illerinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Bolu'da etkili olan yoğun kar yağışı TEM'in kapanmasına neden oldu. İstanbul'da ise henüz kar yağışı beklenmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Marmara'da sadece İstanbul'da kar yağışı yok

Son Haberler

Marmara Bölgesi'nin İstanbul dışında birçok bölgesinde etkili olan beklenen kar yağışı dün Trakya'da bugün ise Bolu taraflarında etkili oldu. Bolu TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi.

Gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olurken, D-100 karayolunun ise Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oluyor.

Kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatırken, karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri de TEM otoyolunda ve D-100 karayolunda sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

BALIKESİR'DE DE ETKİLİ OLDU

Öte yandan, Balıkesir'in Edremit ile Havran İlçesi’nin yüksek kesimlerinde dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Gece etkisini arttıran kar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi, çok sayıda araç yolda kaldı.

Edremit-Çanakkale Karayolu’nda gece saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolunda ekipler aralıksız olarak yol açma çalışmalarına devam ederken, Edremit bölgesindeki çalışmalar yetersiz kaldı. Kar nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı, sürücüler zor durumda kaldı.

Edremit Offroad Kulübü yöneticisi Mustafa Olcay, bölgede offroad araçlarının bile zor ilerlediğini olumsuz hava şartları nedeniyle yolların oldukça tehlikeli olduğunu söyledi.

Olcay, "Kar deneyimi olmayanlar kesinlikle çıkmasın. Yollarda çalışmalar var ama tam yeterli olduğunu söyleyemem. Yolda kalan arkadaşlara destek için geldim. Yağışın böyle devam etmesi durumunda, hiçbir aracın çıkabileceğini sanmıyorum" dedi.

Kar yağışının etkisini devam ettireceği belirtilirken, ekiplerin tuzlama çalışması sürüyor.

KAR YAĞIŞI TRAKYA'DA DA ETKİLİ OLDU

Kar nedeniyle Edirne kent merkezi kısa sürede beyaza bürünürken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

EDİRNE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Edirne’de dün gece yarısı başlayan sağanak yağmur, sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kar nedeniyle kent kısa sürede beyaza bürünürken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Öte yandan Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bugün İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor.

Belediye ekipleri de yolların kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne’de dün 12 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı gece yarısından itibaren sağanak yağmurla birlikte düşmeye başladı. Etkili olan sağanak yağmur ise sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı.

Kısa sürede kenti beyaza bürüyen kar nedeniyle Edirne Belediyesi ekipleri yolların kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Sıcaklık sıfırın altında 1 dereceye kadar düşerken, sabah saatlerine araçlarıyla işlerine gitmek için evden çıkanlar hazırlıksız yakalandıkları kar yağışı nedeniyle trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yolda kalırken, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Edirne Belediyesi görevlileri de kaldırım ve yol kenarlarında kar temizliği yaptı.

ÇANAKKALE'DE KAR

Çanakkale'de sabah saatlerinde etkili olan sağanağın ardından kar yağışı başladı. Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Çanakkale il merkezinde kar yağışı etkili oldu.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji'den dün yapılan açıklamada, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de görülecek yağmur şeklindeki yağışların gece saatlerinden sonra kar yağışına dönüşeceğinin beklendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarı yapıldı.

Meteoroloji verilerine göre İstanbul'a bugün için kar yağışı beklenmiyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle: "Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de görülecek yağmur şeklindeki yağışların gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Bilecik illeri ile Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın ve Sinop illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

ÜÇ GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI

Meteorolojinin üç günlük hava tahmin haritasına göre önümüzdeki iki gün içinde İstanbul'a kar yağışı beklenmiyor.

 

Yorumlar