Marmara'da Hortum Tarihi Binalara da Zarar Verdi

Tuzla'da yağmurla birlikte ortaya çıkan hortum çevreye büyük zarar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Marmara'da Hortum Tarihi Binalara da Zarar Verdi

Hortum sırasında en büyük zararı da koruma altındaki tarihi binalar gördü. Koruma altında bulunan tarihi evlerin çatıları uçtu, duvarları yıkıldı. Hortumun getirdiği kalas ve mertekler çevrede de büyük zarara yol açtı.

Alınan bilgiye göre, hortum Postane Mahallesi, Ahmet Kılıç Bulvarı üzerindeki ev ve işyerlerine zarar verdi. Bulvar üzerindeki Osmanlı Sokağı'ndaki tarihi evlerde büyük hasar meydana geldi. Hortum, Tuzla Belediyesi'ne ait bir hizmet binasının çatısını kaldırarak tarihi evlerin bulunduğu bölgeye getirince hasarın boyutu büyüdü. Bu sırada koruma altındaki onlarca ev hasar gördü. Olay sırasında dev ağaçlar da zarar gördü. Kırılan ağaç dalları kağıt gibi sağa sola savruldu.

Sokaktaki vatandaşlar da evlerine kaçarak canlarını kurtarabildi. Ölümle burun buruna gelen vatandaşlar hortumun etkisini yitirmesinden sonra dışarı çıkarak hasar tespitinde bulundu. Bazı vatandaşlar evlerinin çatılarına çıkarak hasarın boyutunu anlamaya çalıştı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri de cadde ve sokaklara savrulan ağaç parçalarını toplamaya başladı. Hasar tespit çalışmalarının sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

Öte yandan hortumun Maltepe Dragos Sahili'nden Tuzla Postane Mahallesi'ne getirdiği bir tabela şaşkınlığa neden oldu. Teneke tabelanın Dragos'tan Tuzla'ya nasıl geldiği merak konusu oldu. Bu arada Tuzla'da büyük hasara neden olan hortum vatandaşların cep telefonu kameraları tarafından da görüntülendi. Korku ve paniğe neden olan hortum sırasında vatandaşların evlerine kaçtıkları gözlendi. CİHAN

Yorumlar