Marmarabirlik, ürün alımlarını sonlandırıyor

Marmarabirlik 2013-2014 ürün alım kampanyasını, kooperatiflerin yetkisinde olmak üzere en geç 10 Ocak 2014 tarihinde sonlandıracak.

Google Haberlere Abone ol
Marmarabirlik, ürün alımlarını sonlandırıyor

Marmarabirlik 2013-2014 ürün alım kampanyasını, kooperatiflerin yetkisinde olmak üzere en geç 10 Ocak 2014 tarihinde sonlandıracak. 2013-2014 kampanyası kapsamında 1 Kasım 2013- 31 Aralık 2013 tarihleri arasında üretici ortaklardan 39 bin ton ürün alımı yapan Marmarabirlik, 128,5 milyon lira olan ürün bedelinin 73,6 milyon lirasını daha önce üç dilim halinde ödedi. Marmarabirlik yönetimi, bu yılki alım kampanyasının kapanış tarihini 10 Ocak’la sınırlandırarak kooperatiflerin yetkisine bıraktı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bugüne kadar gerçekleşen alımların yüzde 65’e yakınının iri kalibre olduğunu ve ürün alım kampanyası dönemi süresince alınan ürün tutarının yüzde 60’ını peşin olarak ödediklerini söyledi. Asa, “Kalan bakiye ödemeleri de şubat ayının ilk haftası ve nisan ayı içerisinde 2 eşit taksitte ödemeyi planlamaktayız.” dedi.

Asa’nın verdiği bilgiye göre ortakların kooperatiflere teslim ettikleri kota fazlası ürünlerin bedelleri ise daha önceden açıklandığı gibi, ya bir sonraki kampanya döneminden önce ya da olanaklar ölçüsünde planlı ödemeler bittikten sonra yapılacak.

Hidamet Asa, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ödemelerimizi bir kuruş dahi kredi kullanmadan Birliğimizin kendi finansal kaynaklarıyla gerçekleştiriyoruz. Marmarabirlik, kendi ayakları üzerinde duran, çok ürün alan, çok satan ve ürün bedellerini kredi kullanmadan ödeyen bir kurum haline geldi.” ifadesini kullandı.

Bu yıl yapılan alımlarla Marmarabirlik stoklarında ürün kalibre dengesinin sağlandığını, tüketici memnuniyetini karşılamak için ürün alımını çok dikkatli şekilde gerçekleştirdiklerini, bu sayede çok kaliteli ürün alımı yaptıklarını ifade eden Asa şöyle konuştu: “Ortaklarımızın kaliteli ürünleri Marmarabirlik’e teslim etmelerinden anlaşılmaktadır ki eski alışkanlıklar bırakılmış ve ortaklarımız kooperatiflerinden memnun. Ortaklarımızın kooperatiflerine ve dolayısıyla Marmarabirlik’e sahip çıkmaları gurur verici bir tablo. Kurum adına sevindirici bir durum oluştuğu ortadadır. Bugüne kadar, ortaklarımızı mağdur etmeyiz demiştik sözümüzü tuttuk. Tabii ki bunun karşılığında da ortaklarımızın Marmarabirlik’e sahip çıkmalarını bekliyoruz."
CİHAN

Yorumlar