Marmara Üniversitesi 'Temiz Twitter' kampanyası başlattı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Twitter’de yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı ‘Temiz Twitter’ kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Marmara Üniversitesi 'Temiz Twitter' kampanyası başlattı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Twitter’de yaşanan bilgi kirliliğinden dolayı ‘Temiz Twitter’ kampanyası başlattı. Üniversiteden yapılan açıklamada, Twitter’ın bir toplumsal çatışma ve linç ortamı olmadığı, demokratik bir tartışma platformu olmasına dikkat çekildi.

İletişim Fakültesi’nin kurduğu Dijital Demokrasi Platformu, özellikle son günlerde Twitter'da yaşanan bilgi kirliliği nedeniyle 'TemizTwitter' kampanyası başlattı. Yapılan yazılı açıklamada, “Twitter’ın bir toplumsal çatışma ve linç ortamı değil demokratik bir tartışma platformu olmasını istiyoruz. Twitter’ın dezenformasyon içermeyen sağlıklı ve güvenilir bilgiye yer veren bir mecra olmasını istiyoruz. Nefret söyleminden arınmış, farklılıklara saygı duyan ve ötekileştirmeyen bir iletişim istiyoruz. Özel hayatın gizliliğinin evrensel bir insan hakkı olduğunu düşünüyoruz. Acıların, hassasiyetlerin ve kutsalların alaya alınmadığı bir dil istiyoruz. 140 karakterle paylaşılan mesajların, yeterince açıklayıcı olamayabileceğinin unutulmamasını istiyoruz. Peki siz nasıl bir Twitter istiyorsunuz?” ifadelerine yer verildi.
CİHAN

Yorumlar