Marmara Üniversitesi mezunları İsrail’i kınadı

Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği (MİMDER) üyeleri Süleymaniye Camii’nde kıldıkları öğle namazı sonrası İsrail’i kınayan bir açıklama yaptı. MİMDER Başkan Vekili Zekeriya Aslantürk Süleymaniye Camisi avlusunda yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Marmara Üniversitesi mezunları İsrail’i kınadı

Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği (MİMDER) üyeleri Süleymaniye Camii’nde kıldıkları öğle namazı sonrası İsrail’i kınayan bir açıklama yaptı.

MİMDER Başkan Vekili Zekeriya Aslantürk Süleymaniye Camisi avlusunda yaptığı açıklamada, İsrail’in terör saldırılarına devam ettiğini söyledi. Yapılan saldırıların soykırım seviyesine geldiğini aktaran Aslantürk, “İnsanlıkla ilgisi kalmayan İsrailli kadın milletvekili, çocuklarla birlikte annelerini de öldürmekten bahsediyor. İsrailli kimi akademisyenler Gazzelilerin annelerine, kız kardeşlerine tecavüz etmeyi öneriyor, İngiltere ve Amerika gibi batılı ülkeler katledilen ve çoğunluğu çocuk ve kadın olan Gazzeliler için tek kelime etmezken ölen İsrail askerleri için eli kanlı katil Netanyahu’ya taziyede bulunuyorlar.” dedi.

Gazze’nin, uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğunu ifade eden Aslantürk, İsrail menşeli ve İsrail destekçilerinin mallarını satın almayarak, İsrail’i boykot çağrısında bulundu. Aslantürk şöyle devam etti: "İsrail’in yaptığı saldırıyı bir sivil toplum kuruluşu olarak biz kınıyoruz. Şımarık İsrail’in en kısa zamanda döktüğü kanda boğulacağına tüm yüreğimizle inanıyoruz. Biliyoruz ki, Gazze düşerse Mescid-i Aksa düşer. Gazze'yi yalnız bırakamayız, çünkü Gazze tüm Müslümanların onurudur.” ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar