Marmara Belediyeler Birliği Bosna'ya yardım elini uzatacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek’e Bursa’nın ve Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin yardım elini uzatacağını söyledi.Bursa Büyükşehir Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Marmara Belediyeler Birliği Bosna'ya yardım elini uzatacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek’e Bursa’nın ve Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin yardım elini uzatacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa başta olmak üzere Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin de sel felaketinden etkilenen Bosna Hersek’e destek olması için ilk adımları attı. Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko, Bosna Hersek Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile birlikte Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için Bursa’da yerel yöneticilerle görüşüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Tarihi Belediye Binası’nda bir araya gelen Büyükelçi Dzanko, Başkan Altepe’ye ülkedeki durumu anlatarak, destek istedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek’e Bursa’nın ve Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin yardım elini uzatacağını belirterek, "Türkiye ve Bursa, dostluğunu gösterecek. Şu anda hazırlanan 2 tır malzemeyi iki gün içinde Bosna Hersek’e göndereceğiz. Desteğin devamı da gelecek." dedi.

Bursa’nın her zaman, ihtiyacı olan herkesin yanında yer aldığını anlatan Başkan Altepe, Bosna Hersek’te selden en çok etkilenen bölgelerden olan Olovo’da tahribata uğrayan okul, cami ve hastane gibi binaların tadilatlarıyla ilgili yapılabilecekleri yerinde değerlendirmek üzere de yetkilileri görevlendirdi. Bursa’nın dost elini Bosna Hersek’e uzatacağını kaydeden ve ilk adımları atan Başkan Altepe, Bosna’daki diğer bölgelere de yardım ulaştırılması hedefiyle Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin çalışmalara destek olacağını ve bölgedeki yaraların sarılacağını söyledi. Başkan Altepe, Bursa’nın desteğini hissetmenin sevincini yaşayan Büyükelçi Dzanko’ya ziyaretin sonunda çini hediye etti.

Öte yandan Başkan Altepe, Büyükşehir sınırlarına dahil olan yeni ilçelerin kaymakamları ile BTSO Sait Ete İlkokulu öğretmen ve öğrencilerini de Tarihi Belediye Binası’ndaki makamında ağırladı. CİHAN

Yorumlar