Marmara Adası dolu ve sağanak yağmura teslim

Balıkesir'in Marmara Adası'nda etkili olan dolu ve sağanak yağmur zeytin üreticisini olumsuz etkiledi. Bölgede etkili olan yağmur ve dolu yağışı sebebiyle adada bulunan zeytin ağaçlarında yüzde 60-70 oranında ürün kaybı olduğu bildirildi....

Google Haberlere Abone ol
Marmara Adası dolu ve sağanak yağmura teslim

Balıkesir'in Marmara Adası'nda etkili olan dolu ve sağanak yağmur zeytin üreticisini olumsuz etkiledi. Bölgede etkili olan yağmur ve dolu yağışı sebebiyle adada bulunan zeytin ağaçlarında yüzde 60-70 oranında ürün kaybı olduğu bildirildi.

Marmara Adası Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yaptığı açıklamada, Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların dikkate alınarak, bu yönde gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, "Yapılan uyarılar sonrasında 24 saat öncesinden tedbirlerimizi almaya başladık. Avşa ve Marmara adalarında bulunan yağmur suyu kanallarının temizliğini yaptık. Etkili bir şekilde yağan yağmurdan ada sakinlerimiz zarar görmedi. Ancak adada bulunan zeytin ağaçlarında dolu sebebiyle yüzde 60-70 oranında verim kaybı meydana geldi." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar