Margot Kässmann silah satışlarını eleştirdi

Almanya Protestan Kiliseleri'nin (EKD) eski Başkanı Margot Kässmann Almanya’nın Otadoğu gibi kriz bölgelerine silah satmasını eleştirdi. Bild gazetesine konuşan Kässmann, "Dünya silah ihracatında üçüncü sırada yer almamız kabul edilemez...

Google Haberlere Abone ol
Margot Kässmann silah satışlarını eleştirdi

Almanya Protestan Kiliseleri'nin (EKD) eski Başkanı Margot Kässmann Almanya’nın Otadoğu gibi kriz bölgelerine silah satmasını eleştirdi.

Bild gazetesine konuşan Kässmann, "Dünya silah ihracatında üçüncü sırada yer almamız kabul edilemez bir durumdur. Kendi ihraç ettiğimiz silahlarla mümkün hale getirdiğimiz savaşlardan daha sonra şikâyetçi olmaya hakkımız yok." dedi.

Ekonomik büyümenin silah satışları için gerekçe gösterilmesini de yanlış bulan Kässmann, Almanya’nın gayri safi milli hasılası içinde silah satışlarının yüzde 0,2 gibi küçük bir payı olduğunu hatırlattı.

Suudi-Arabistan gibi ülkelere silah satışı yapılmamasını isterken Almanya’nın sadece demokrasi ile yönetilen ülkelere silah satmasını ve satış izinlerinin federal mecliste herkesin takip edebileceği bir şekilde tartışılmasını talep etti. Kässmann adil bir savaş olmayacağı konusundaki görüşünü de yineledi. CİHAN

Yorumlar