Mardin’in caddeleri, tarihi yapıları ve ibadethaneleri temizleniyor

Artuklu Belediyesi tarafından bugünden itibaren kentte bulunan cami, kilise ve tarihi mekanların içi ve yol güzergahları temizlenmeye başlandı. Tarihi kentte bulunan 31 cami ve 11 kilise başta olmak üzere ana yoldan tarihi mekanlara giden bütün...

Google Haberlere Abone ol
Mardin’in caddeleri, tarihi yapıları ve ibadethaneleri temizleniyor

Artuklu Belediyesi tarafından bugünden itibaren kentte bulunan cami, kilise ve tarihi mekanların içi ve yol güzergahları temizlenmeye başlandı. Tarihi kentte bulunan 31 cami ve 11 kilise başta olmak üzere ana yoldan tarihi mekanlara giden bütün yol güzergahları tazyikli suyla temizleniyor.

Binlerce uygarlığın beşiği, farklı dinlerin ve kültürlerin birlikte yaşadığı, özgün mimarisi ile bir açık hava müzesi olan Mardin merkez Artuklu ilçesinde Artuklu Belediyesi temizlik ekipleri tarafından temizleme çalışması başlatıldı. Hem oruç ayı hem de turistlerin yoğun olarak akın ettiği yaz ayı olması nedeniyle tarihi yapıların içi ve tarihi yapılara giden cadde ve sokaklar yıkanıyor. İlk önce tarihi yapılar, camiler ve kiliselerin ibadet edildiği yerlerin tozu alındıktan sonra gül suyu ile temizleniyor. Belediye ekipleri, daha sonra cami ve kiliselerin avlularını yıkama aracından çekilen hortumlarla, tazyikli su serperek yıkıyor. İbadethanelerin hem içi hem de avluları temizlendikten sonra bu yapılara giden bütün yol güzergahları deterjan serilerek tazyikli suyla yıkama işlemine başlanıyor.

Belediyenin 15 temizlik işçisinin katılımıyla gerçekleştirilen temizleme ve yıkama çalışması, kentte bulunan 31 cami ve 11 kilise içinde ve yol güzergahında devam edecek. Temizleme sırasında ise, Artuklu ilçesinin dar sokaklarına giremeyen yıkama aracı, yaklaşık 50 metre uzunluğunda hortumlar döşeyerek, temizleme ve yıkama işlemini gerçekleştiriyor. Sokaklar tazyikli suyla yıkandıktan sonra temizlik işçileri daha sonra kapı, pencere ve lavabolar olmak üzere ibadethanelerin avluları temizleyerek, temiz bir görünüm kazandırıyor.

"KENTİMİZİN TEMİZ YÜZÜNÜ GÖSTERECEĞİZ"

Artuklu Belediyesi eş başkanları ortak açıklamasında Sevinç Bozan ve Emin Irmak, temizlik çalışmasının amacına ulaşması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirterek, "Özellikle bu aylarda tarihi yapılarımız, camilerimiz ve kiliselerimize ziyaretler yapılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun bir akını var. Bu yapılarımıza giden yollar başta olmak üzere cami ve kiliselerimizde temizlik çalışması başlattık. Bu çalışmalarımız bugünden itibaren kentte bulunan bütün ibadethanelerimiz başta olmak üzere tarihi yapılara giden yollarda temizlik birimlerimiz tarafından temizleniyor. Bildiğiniz gibi Artuklu kentimiz farklı din, dil, kültür ve inançların bir arada yaşadığı bir yer. Tarihi kent olması bakımından da daha çok üzerinde durmamız gerekiyor. Bu konuda biz çalışmalarımızı temizlik üzerinden başlattık. Kentimizin temiz yüzünü göstermek için çalışmalarımız devam edecek." dedi.

CİHAN

Yorumlar