Mardin'deki kan davası cinayetinde 2 tahliye

Mardin Cezaevi önünde kan davası olduğu iddia edilen 3'ü çocuk 5 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili başlatılan davada 11 sanıktan ikisine tahliye kararı verildi. Güvenlik gerekçesi ile Çorum'a alınan dava 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye...

Google Haberlere Abone ol
Mardin'deki kan davası cinayetinde 2 tahliye

Mardin Cezaevi önünde kan davası olduğu iddia edilen 3'ü çocuk 5 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili başlatılan davada 11 sanıktan ikisine tahliye kararı verildi.

Güvenlik gerekçesi ile Çorum'a alınan dava 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Bir kişinin çocuk olması gerekçesi ile basın mensupları ve sanıkların yakınları davaya alınmadı. Sanık ve müşteki avukatlarının katıldığı davaya sanıkların da tamamı hazır bulundu. 9 saate yakın süren davada savcı, zanlıların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Müşteki ve sanık avukatlarının taleplerini dinleyen mahkeme başkanı karar için kısa süre ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme başkanı, Mehmet Emin Erkan ile Cevzat Dağ'ın tahliyesine karar verdi.

Güvenlik endişesi ile bahse konu sanıkların Çorum L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilirken davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'da müdahil oldu.

Dava ise eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi. CİHAN

Yorumlar