Mardin'de "Turizm Haftası" kutlandı

Mardin’de Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabancı Kent Müzesi'nde başlayan kutlamaların ardından Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de "Turizm Haftası" kutlandı

Mardin’de Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabancı Kent Müzesi'nde başlayan kutlamaların ardından Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Almanya ve İspanya’dan gelen farklı guruplara ait sanatçılar yerel ve ulusal sanatçılar tarihi sokaklarda kendi kültür ve dillerinden oluşan şarkıları seslendirerek sokakları şenlendirdi.

Daha sonra Mardin Müzesi'nde devam eden kutlamalarda ise Mardin Halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.
Törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin’in turizm alnında geliştiğini ve daha fazla gelişmesi için herkesin katkı sunması gerektiğini belirtti.
Turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında önemli bir araç olduğunu belirten Cengiz, Binlerce yıllık tarihi ve kültürel zenginlikleri ile doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı ender turizm cennetlerinden biri olan Mardin turizm gelirlerinden hak ettiği payı alması için çok çaba sarf etmemiz gerekir. Turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek veriyoruz. " dedi

Daha sonra Mardin’deki turizm faaliyetleri hakkında bilgi veren İl Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın ise, Mardin son yıllarda turizmde öne çıkmayı başardığını ve bu alanda marka olma yolunda ilerlediğini söyledi.
Mardin'e gelen turist sayısının her yıl arttığı ifade eden Aydın şunları söyledi:
2014 yılı ilk üç ayında konaklayan turist sayısı ise 84 bin 748'dir. Bu yıl da 2013 yılına göre yine yüzde 20 dolayında artış beklenmektedir. Mardin'de Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm işletme belgesi verilen 18 konaklama tesisi var. Bu otellerin toplam oda sayısının bin 319, yatak sayısının ise 2 bin 649 arasındadır. Mardin’de ayrıca 25 belediye belgeli konaklama tesisinin bulunduğunu bu konaklama tesislerinin de Kültür ve Turizm Bakanlığınca belgelendirildi. Bunların oda sayısı576, yatak sayısı da bin 265 arasındadır.”dedi

Mardin son yıllarda sinema çekimleri için de önemli bir yer olduğunu, yerli ve yabancı pek çok filmin çekimlerinin Mardin'e yapıldığını ifade eden Aydın şunları söyledi:" Mardin'in tarihi eserler bakımından zengin olması film yapım şirketlerinin tercihlerine etki etmekte ve onları çekmektedir. Mardin'de tarihi cami, medrese, kilise, manastır, han, kervansaray, köprü, mağara, höyük ve antik kentlerin bulunması film yapım şirketleri için önemli fırsatlar oluşturmaktadır."diye konuştu
Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde, Şiir, Resim, yağlı boya ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve Mardin’de bulunan otel işlemecilerine başarılarından dolayı plaket verildi. Yöresel kıyafetlin sergilendiği defilenin ardından davetliler Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acentelerinin ikram Standı ve çeşitli sergiler gezildi.




CİHAN

Yorumlar