Mardin’de FEM, 22 yıllık başarı geleneğini bozmadı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Mardin birincileri yine FEM Dershaneleri'nden çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin’de FEM, 22 yıllık başarı geleneğini bozmadı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Mardin birincileri yine FEM Dershaneleri'nden çıktı. YGS’de FEM Dershanesi ve Mardin FEN Lisesi öğrencilerinden Furkan Doğan YGS-1 puan türünde Türkiye 689.su, YGS-1,YGS-2, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde ise Mardin il 1.si oldu.
İbrahim Halil Falay ise, YGS-4 puan türünde Türkiye 791.si, YGS-3 ve YGS-4 puan türlerinde Mardin il 1.si olarak tarihi bir başarıya imza atarak Mardin'in gururu oldular. Ayrıca tüm puan türlerinde Mardin il 1.si, il 2.si , il 3.sü , il 4.sü ve il 5.si FEM Dershanesi'nden çıktı.

Mardin FEM Dershanesi Genel Müdürü Oktay Ballı, bir açıklama yaparak il genelinde dereceye girenleri basına tanıttı. FEM'in 22 yıllık geleneksel başarısının bu yılda tekrarlandığını belirten Genel Müdür Oktay Ballı, 23 Mart Pazar günü yapılan YGS'de sonunda Mardin birincisini çıkarmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Dershane olarak bireysel başarının yanında kitlesel başarıda büyük başarı yakaladıklarını belirten Ballı, dershane olarak Mardin'de yüzde 100 başarı sağladıklarını söyledi. FEM'in Mardin'e yaptığı katkılar hakkında bilgi veren Ballı, "FEM, 1992 yılından beri başarıdan başarıya koşarak her zaman Mardin'in en seçkin dershanesi oldu. “Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) 23 Mart Pazar günü yapılan YGS 2014 sınavına katılan 1 milyon 950 bin 163 adayın içerisinden Mardin'de, dershane olarak bireysel başarının yanında kitlesel başarı da yakaladık. Yüzde 99 oranında öğrencilerimiz LYS ye girme ve üniversiteye geçme hakkı kazandı." dedi.

Bu yıl yapılan YGS sınavında dershane olarak büyük bir başarı elde ettiklerini ifade eden Ballı, şöyle konuştu,” Bu başarıda rol oynayan öğrenci, veli ve öğretmenleri kutluyorum. Yıllardan beri Mardin 'de birincilik geleneğini bozmuyoruz. 2014 YGS'de de bu gelenek sürüyor. Kurumumuz 1992'den beri başarıdan başarıya koşan geçmişi ile Mardin 'in en seçkin dershanesi oldu. Bu başarıların asıl mimarı olan, çalışkan, gayretli, özverili ve öğrencisini daima en yükseklere yönlendiren, branşlarında uzman değerli öğretmenlerimize teşekkürleri bir borç bilirim. YGS sonucunu istediği gibi alamayan öğrencilerin karamsarlığa kapılmamaları gerek. Asıl önemli olan sınavın LYS olduğunu ve bu süre zarfında açıklarını daha iyi çalışarak kapatabilirler.” diye konuştu




CİHAN

Yorumlar