Mardin'de Diş Hekimliği Sempozyumu düzenlendi

Mardin Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından 3.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de Diş Hekimliği Sempozyumu düzenlendi

Mardin Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) tarafından 3.Diş Hekimliği Sempozyumu düzenlendi.

Mardin Yay Grant Oteli'nde düzenlenen sempozyuma Başhekimi Abdulkerim Işıker, SAMEDER Başkanı Op.Dr.Yusuf Baygit, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakkültesi Dekanı Prof Dr Ümit Ertaş ve diş hekimleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan SAMEDER Başkanı Op.Dr.Yusuf Baygit, "Bu mesleği ifa ederken dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin her insana (ama her insana) etik değerler çerçevesinde hizmet etmek için çalışıyoruz. Bilgimizin sonuçlarını sunmamız ve onların iyileşmesine, hastalıklarının tedavisine katkıda bulunmamız onların en sıkıntılı anlarında yanlarında olmamız, bu mesleğin hem halk, hem Hak katında değerinin artmasına vesile olacaktır." dedi.

Kurulduğu günden bugüne, amatör bir ruhla, gönüllülük esasına dayalı olarak çalıştıklarını ifade eden Baygit, ”Bu süreçte konferanslar, seminerler, sosyal aktiviteler, yurtiçi ve yurtdışı gezi turları, yardım kampanyaları ve sağlık taramalarıyla, sağlık mensuplarının hayatın güzelliklerini paylaşarak insan ve çevre sağlığının korunmasına katkı sağlamaları ve bazı sosyal sorumluluklarını yerine getirebilmelerine yardımcı olma bilinciyle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Mardin Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Abdulkerim Işıker ise toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Koruyucu diş hekimliği anlayışını yerleştirilmesi gerektiğinin de altını çizen Işıker, "Düzenli olarak kontrollere gitme alışkanlığının kazandırılması ve diş hekimliği hizmetlerine ilişkin kamuoyunun oluşturulması anlamında çeşitli etkinlikler yapılmalıdır." diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakkültesi Dekanı Prof Dr Ümit Ertaş de Dento Fasiyal Deformitelerine güncel yaklaşımlar, diş hekimliği pratiğinde karşılaşılan medikal problemler ve çözüm önerileri hakkında diş hekimlerine önemli bilgiler verdi. CİHAN

Yorumlar