Mardin'de DEDAŞ işçileri eyleme gitti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (DEDAŞ) çalışan yüklenici firma işçileri, kötü çalışma şartları ve maaşlarını zamanında alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de DEDAŞ işçileri eyleme gitti

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (DEDAŞ) çalışan yüklenici firma işçileri, kötü çalışma şartları ve maaşlarını zamanında alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Elektrik arıza ekiplerinde çalışan işçilerin, kaçak kontrol ve kesme –açma-kapama işine aktarıldığını, bu nedenle iş yükünü artığı bildirildi. Elektrik kesintilerinden bıkan muhtarlar ise trafo merkezi önünde eylem yaptı.

    DEDAŞ merkezi önünde toplanan işçiler adına Türk-İş'e bağlı Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, açıklama yaptı. İşçilerin korunması ve çalışma şartları hakkındaki kanunların ayaklar altına alındığını belirten Öncü, yasalarda yeri olmayan bir çalışma düzeninin işçilere dayatıldığını söyledi.

    Birçok personelin uzmanlık alanı dışında çalıştırıldığı ve bunun çok büyük tehlikelere yol açtığını vurgulayan Öncü, birçok personelin baskıya maruz kaldığını bildirdi. Öncü, çalışma şartları iyileştirilmeyen personelin işten çıkarma ile tehdit edildiğini iddia etti.

    Nisan ayına girilmesine rağmen işçilerin ocak ayı maaşının henüz ödemediğini kaydeden Öncü, yetkililerin bu duruma duyarsız kaldığını kaydetti.

    Bu arada elektrik kesintilerinden bıkan muhtarlar durumu protesto etmek amacıyla Mardin yolunda bulunan trafo önünde toplanarak elektrik kurumunu protesto etti. İlçede sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. CİHAN

Yorumlar