Mardin’de 80 proje için 100 milyon destek geldi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin’de 80 projeye 100 milyon TL mali destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Mardin’de 80 proje için 100 milyon destek geldi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin’de 80 projeye 100 milyon TL mali destek verdi. Mardin İl Koordinatörlüğü 12. Başvuru Çağrı Dönemi'nde toplam yatırım tutarı yaklaşık 100 milyon TL’yi bulan 80 proje ile Türkiye’de IPARD hibe desteklerinin sağlandığı iller arasında alınan projelerin yatırım tutarlarıyla ilk 5’te yer aldı.

Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, 12. Başvuru Çağrı İlanı'nın 15 Ocak 2014 tarihinde yayınlanması ile beraber TKDK hibe desteklerine çok yoğun bir ilgi gösterildiğini belirtti. 12. Başvuru Çağrı Dönemi sonunda toplam yatırım tutarı 99 milyon 844 bin TL tutarında 80 proje kabul ettiklerini belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, 80 proje için toplam talep edilen hibe tutarının 55 milyon 386 bin TL olduğunu söyledi.

Gelen projelerin yatırım alanları ile ilgili olarak da bilgi veren Aba, ”Mardin’in kalkınmasında katalizör etkisi oluşturacak bu projelerin 21 tanesinin süt ve besi hayvancılığı projesi, 29 tanesinin Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerinin Geliştirilmesi başlığı altında mısır kurutma ve depolama (silo) projesi. 17 tanesinin Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi başlığı altında desteklenen arıcılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve serada süs bitkisi yetiştiriciliği projesi. 10’unun Kırsal Turizm başlığı altında otel, halı saha, yüzme havuzu, restoran gibi projeleri oluşturuyor. Bunların yanında Mardin’e katma değer sağlayacak yatırım tutarı yaklaşık 6 milyon TL’yi bulan bir süt işleme tesisi, bir adet kanatlı eti işleme tesisi modernizasyonu projesi ile birlikte bir adet alabalık tesisi projesi yer alıyor.” dedi.
CİHAN

Yorumlar