Mardin'de 1. Katılımlı “Kur’an Medeniyeti Sempozyumu" başladı

Mardin Valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen 1.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de 1. Katılımlı “Kur’an Medeniyeti Sempozyumu" başladı

Mardin Valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen 1. Katılımlı “Kur’an Medeniyeti Sempozyumu” başladı.
Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyuma Akademik Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Risale Akademi Kurucusu Dr. İsmail Benek, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç, Filistin, Irak, Suriye’den gelen din adamların ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Sempozyumda açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Bünyamin Duran, Kur’an Medeniyeti konusunda katılımcılara çeşitli bilgiler verdi. Prof. Dr. Bünyamin Duran,” Kur’an Hz. Âdem (as) ile son Peygamber Hz. Muhammed (sas) arasında geçen örnek medeniyet deneyimlerini, peygamberlerin temsil ettiği mutedil yaşama biçimlerini sunuyor. Tarihte denenmiş, olumlu sonuçlar vermiş bir medeniyeti gündeme taşımak, konuşmak insanlığın, İslam ümmetinin bunaldığı şu günlerde verimli ve yararlı olacağı çok açıktır.” dedi
Yeniçağda yeni bir düşünceye, insanlığın tüm ihtiyaçlarını, beklentilerini karşılayabilecek yeni bir medeniyet tasavvuruna acilen ihtiyaç var olduğunu belirten Prof. Dr. Ziya Kazıcı ise çözümün Kur’an-ı Kerim olduğunu söyledi.
Kaynağı hangi semavi kitap veya peygamber olursa olsun, hangi beşeri kitap veya bilim insanı olursa olsun medeniyet evrenseldir ve alınmaya değer olduğunu ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Kadri Yıldırım da, "Medeniyet somutlaşmış bir hikmettir ve hikmet de evrenseldir." dedi.

I.Kur’an Medeniyeti Sempozyumuna katılan birçok din adamı 2 gün boyunca katılımcılara Kuran Medeniyeti ile ilgili çeşitli konuşmalar yapacak.
CİHAN

Yorumlar