Mardin ve Hakkari’de patlayıcı düzeneği bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ve Hakkari’de birer adet el yapımı patlayıcı düzeneği bulunduğunu açıkladı. Mardin ve Şemdinli Cumhuriyet Savcılıkları'nın talimatı ile düzeneklerin bulunduğu yerde imha edildiği bildirildi. Genelkurmay...

Google Haberlere Abone ol
Mardin ve Hakkari’de patlayıcı düzeneği bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin ve Hakkari’de birer adet el yapımı patlayıcı düzeneği bulunduğunu açıkladı. Mardin ve Şemdinli Cumhuriyet Savcılıkları'nın talimatı ile düzeneklerin bulunduğu yerde imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Önemli Yurtiçi Olaylar- Önemli Sınır Olayları ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Yürüttüğü Arama Kurtarma Faaliyetleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Silahlı üç bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Mardin ile Ömerli İlçesi Göllü Köyü üçüncü kilometresinde, araç şoförü ve içerisinde bir yolcunun bulunduğu odun yüklü kamyonetin önünün kesilerek, aracın durdurulduğu belirtilen açıklama da, “Söz konusu bölücü terör örgütü mensupları, araçtan indirdikleri vatandaşları odun kesmemeleri konusunda tehdit ederek, telefonlarını gasp etmiş ve aracı mazot dökmek suretiyle yakmışlardır. Olay, araç şoförünün, Mardin / Ömerli Jandarma Karakol Komutanlığına saat 22.30'da telefonla bilgi vermesi üzerine öğrenilmiştir. Mardin Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile olay yerinin incelenmesi maksadıyla, 22 Mayıs 2014 tarihinde, Mardin İl Jandarma Komutanlığından unsurlar olay bölgesine sevk edilmiştir.” Denildi.

Mardin ili Yeşilli İlçesi Bülbül Köyü muhtarının arazide bir adet patlayıcı madde bulunduğu ihbarı üzerine, Mardin İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca köyün girişi yol kenarında, bağ duvarları arasına gizlenmiş bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği bulunduğu vurgulanan açıklama da, “Mardin Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, Mardin İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde Tahrip Timi tarafından, yerinde imha edilmiştir. Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığınca, hudut hattı emniyeti ve kaçakçılığı önlemek maksadıyla, Hakkari / Şemdinli Biçenek Tepe bölgesinde keşif ve gözetleme faaliyeti yapmak üzere görevlendirilen bir kol tarafından, toprağa gömülü vaziyette, bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Söz konusu mühimmat, Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, 21 Mayıs 2014 saat 16.00 sularında bulunduğu yerde imha edilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

SURİYE SINIRINDA KAÇAKÇILIKTA KULLANILAN 355 MAZOT BİDONU BULUNDU

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Hacıpaşa, Kıyıgören ve Ütğm.Alim Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Asi nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen, yaklaşık 3 bin metre plastik boru ve 355 adet 60 litrelik akaryakıt dolu bidon ele geçirildiği hatırlatılan açıklamada, bulunan söz konusu 3 bin metre plastik boru ve 355 adet mazot bidonunun Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edildiği kaydedildi.

Antalya ili Manavgat Kızılot beldesinde, sahilde eşyaları ile birlikte intihar notu bırakarak kaybolduğu bildirilen bir şahsın arama kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın da katıldığı hatırlatılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından şahsın sağ olarak bulunduğunun bildirilmesi üzerine faaliyete son verilmiştir. Arama kurtarma faaliyetine son verilmiştir."

CİHAN

Yorumlar