Mardin Metropolitani Saliba Özmen, Demirtaş'ın toplantısına katıldı

Mardin Metropolitani Saliba Özmen, Cumhurbaşkanı adayı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın halk temsilcilerine, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendika temsilcileri ve kanaat önderlerine 'Yeni Yaşam Çağrısı'nı anlattığı...

Google Haberlere Abone ol
Mardin Metropolitani Saliba Özmen, Demirtaş'ın toplantısına katıldı

Mardin Metropolitani Saliba Özmen, Cumhurbaşkanı adayı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın halk temsilcilerine, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendika temsilcileri ve kanaat önderlerine 'Yeni Yaşam Çağrısı'nı anlattığı toplantıya katıldı. Saliba Özmen, "Bizim için Türkiye’ye cumhurbaşkanı olacak kişi veyahut şahsiyet herkesi sevecek, herkesi kucaklayacak, bütün dinlerin, dillerin, kültürlerin onun yanında bir olacağı bir şahsiyet ki bu Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir kişilik olacak. Kim olursa olsun bizim hayır dualarımız onunladır." dedi.

    Türkiye'nin Ortadoğu'da önemli bir devlet bir güç olduğuna dikkat çeken Özmen şunları dile getirdi. "Türkiye’nin birliğini, dirliğini ayakta tutacak bir kişilik, tabi ki Selahattin Bey de bizim taktir ettiğimiz kişiliktir, şahsiyettir. Özellikle bölgede ve bölge dışındaki Süryanilerin takdir ettiği kişiliktir. Tabi kim olursa olsun Türkiye’nin bölgeye barış için, huzur için, dayanışma için teşkil edebilecek bir örnek olmasını diliyoruz. Türkiye gerçekten Ortadoğu’da önemli bir devlettir. Güçlü olması lazım. dinleriyle, dilleriyle, kültürleriyle herkesi kucaklaması lazım bu değerler etrafında herkesin mutlu olması, barış içinde yaşaması bizim için en temel temennimizdir."

CİHAN

Yorumlar