Mardin kirazı kilosu 7.5 TL’den satılıyor

Mardin'in Kabala ve Yeşilli ilçesinde yetişen ve uluslararası festivallere konu olan Mardin kirazının fiyatı el yakıyor. 30 Mart’ta Mardin’de yaşanan soğuk hava ve don olayı yüzünden kirazda bu yıl rekoltenin yüzde 80 oranında düşmesine...

Google Haberlere Abone ol
Mardin kirazı kilosu 7.5 TL’den satılıyor

Mardin'in Kabala ve Yeşilli ilçesinde yetişen ve uluslararası festivallere konu olan Mardin kirazının fiyatı el yakıyor. 30 Mart’ta Mardin’de yaşanan soğuk hava ve don olayı yüzünden kirazda bu yıl rekoltenin yüzde 80 oranında düşmesine neden oldu. Rekoltenin düşmesi ile birlikte üretimin az olması nedeniyle kirazın kilosu 7,5 TL'den satılıyor.

    Bu yıl bölgede yaşanan soğuk hava ve don olayı nedeniyle yeterince verim alamayan kiraz üreticileri kilosunu 5 ile 6 TL’den toptancıya satıyor, kirazın perakende fiyatı ise 7 ile 7,5 TL civarında tüketiciye satılıyor. Bu yıl Mart ayında yaşanan soğuk hava ve don olayı yüzünden kirazda verim düşüklüğü yaşandığını belirten kiraz üreticisi Mesut Irmak, yaşanan verim düşüklüğü nedeniyle kirazın kilosu 7.5 TL ye kadar yükseldiğini söyledi.

    

    Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşların kirazı sadece seyrettiğini belirten Irmak, "Bu yıl festival kirazı olarak bilinen Mardin kirazında yaşanan verim düşüklüğü yüzünden çiftçi yeterince mahsul alamadı. Bu yüzden kiraz fiyatları da artıyor. Şu anda biz perakendeciye kilosunu 5 ile 6 TL arasında toptan satıyoruz. Perakendeci ise tüketiciye 7 ile 7,5 arasında satmak zorunda kalıyor. Kirazın ömrü 15 Mayıs ile 15 Haziran arasında bir aylık ömrü var. Önümüzdeki günlerde fiyatlar daha da yükselebilir." dedi.

    Mardin İl Tarım Müdürü M. Salih Söğüt, mart ayında yaşanan don olayı nedeniyle Mardin'de binlerce dönüm arazide ekili bulunan kiraz, badem,ceviz ağacı etkilendiğini belirterek,bölgede yaşanan verim düşüklüğü nedeniyle kirazın fiyatı yükseldiğine dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar